Migrenin, gelip geçici baş ağrısı ile kendini gösteren bir hastalık olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hulki Forta, "Baş ağrısı en uzun bir gün sürer. Genellikle 3 - 4 saat devam eder. Hissedilen ağrının şiddeti kişiden kişiye değişir. Şiddetli ağrı ile birlikte bulantı ve kusma da bu rahatsızlığa eşlik eder. Kusmadan sonra ağrıda bir azalma olması migrene ait bir özelliktir. Ağrı genellikle başın bir yarısında başlar ve her tarafına yayılır" şeklinde konuştu.
"Parlak ışık ve ses, migren hastalarını çok fazla rahatsız eder" diyen Doç. Dr. Forta, "Bu gibi durumlarda hastalar loş ve sessiz ortamlarda bir süre dinlenmek isterler. Genellikle ağrı şiddetini kaybettiği zaman da uyurlar" ifadelerini kullandı.
Dr. Hulki Forta, migrenin aileden geçen bir hastalık olduğunu söyleyerek, "Migren rahatsızlığı yaşayan kişinin mutlaka ailesinde de bu sorunu yaşayan başka bireyler vardır. Oysa migren ağrısı kişiden kişiye, şiddeti ve sıklığıyla farklıdır. Migren ailevi geçişli bir hastalıktır" dedi.
Öte yandan, kimi etkenlerin de baş ağrısı oluşumunu hızlandırdığını kaydeden Dr. Forta, "Uykusuzluk ve açlık baş ağrısına davetiye çıkarır. Bunun yanı sıra eskitilmiş peynirler, kabuklu deniz mahsulleri, konserve yiyecekler ve kuru yemişler ağrıyı artırır" şeklinde konuştu.
Migrenin iş günü kaybına neden olduğunu, ancak bunun dışında ciddi problemler yaşatan bir rahatsızlık olmadığına değinen Nörolog Doç. Dr. Hulki Forta, migren hastalarına şu öğütlerde bulundu:
"Baş ağrısını geçirmek için haftada en fazla iki defa ilaç alın, daha fazlasından kaçının. Ağrı kesicilerin de yan etkileri olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kontrolsüz ilaç tüketimi böbreklerinizde ve karaciğerinizde tahribat yapar. Bu konuda dikkatli olun."