YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Migrene Botokslu Tedavi

Antalya'da uzun süredir migren rahatsızlığı yaşayan İsveç vatandaşı, botoks uygulaması ile tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Antalya'da uzun süredir migren rahatsızlığı yaşayan İsveç vatandaşı, botoks uygulaması ile tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Antalya'da bir seyahat acentesinde çalışan Elin Maria Svedenlind, ayda 25 gün kusma, baş dönmesi ve migren atakları şikayetiyle Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerde "kronik migren" teşhisi konulan Svedenlind, Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Bilge Çetin tarafından yapılan botoks uygulaması ile şifa buldu.

İsveçli Svedenlind, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır her ayın 25 gününde kusma ve baş dönmesi ile gelen migren atakları yaşadığını belirtti. Migren nedeniyle çok sayıda ilaç kullandığını anlatan Svedenlind, hastaneye ilk başvurduğunda botoks uygulaması yapılacağını öğrenince yadırgadığını belirtti. Botoksu Hollywood yıldızları tarafından uygulanan ve kırışıkları gideren bir gençleşme yöntemi olarak bildiğini ifade eden Svedenlind, "Botoks ve migren arasındaki ilişkiyi araştırdım. Bir çok kaynakta migren için yapılan botoks tedavisinin eğer işlem uzman kişiler tarafından yapılmazsa mimiklerin değişmesine ya da şekil bozukluklarına yol açabileceğini öğrendim. Ancak ben doktoruma güvendim. Bu güven tedaviyi kabul etmemi sağladı" dedi.

Tedavi sonrasında kafasındaki ağırlık hissinin tamamen geçtiğini anlatan Svedenlind, artık bulantısının kalmadığını ve migren ataklarının da azaldığını kaydetti. Svedenlind, haftada bir ya da iki defa migren atağı geçirdiğini ve bunların da kısa sürdüğünü bildirdi.

Botoks uygulamasını yapan Uzm. Dr. Bilge Çetin ise kronik migren hastalarının 3 aydan uzun süreyle ayda 8 ya da daha fazla migren atağı geçirdiğini belirtti. Kronik migrenin en etkili tedavi şeklinin botoks uygulaması olduğuna dikkati çeken Çetin, bu sayede migren hastalarının ilaca bağımlı bir hayattan da kurtulduğunu ifade etti.

Botoksun migren tedavisinde alın, şakaklar, ense, boyun bölgelerinde belirli noktalar ve derialtına "Botulinum toksini" enjekte edilerek uygulandığını kaydeden Çetin, "Botoks ilacının etki süresi 6 ay ile sınırlıdır. Tedavinin devamı için yılda 2 ile 3 kez botoks uygulamasının tekrarlanması gerekir. Bu tedavinin mutlaka nöroloji uzmanları tarafından yapılması gerekir" dedi.

Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler