YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mikro Krediyle Bir Başarı Öyküsü

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Bursa İl Özel İdaresi arasında imzalanan anlaşma gereği verilen mikro...

Mikro Krediyle Bir Başarı Öyküsü

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Bursa İl Özel İdaresi arasında imzalanan anlaşma gereği verilen mikro krediler girişimcileri iş sahibi yapıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, "mikro kredi" sayesinde iş yeri sahibi olan Nefise Demir Yurdakul'u Reyhan Mahallesi'nde açtığı dükkanında ziyaret etti. Mikro kredi ile işlerini büyüten Yurdakul, 2008 'de 700 TL ile boncuk işleme işi ile iş hayatına atıldığını söyledi. Mikro kredi kullanan Nefise Demir Yurdakul, "Dört yıl önce arkadaşlarımdan duyarak evvela 700 TL kredi aldım, boncuk işlemeye başladım. Daha sonraki yıllarda aldığım kredilerle el işi şallar-kazaklar-hırkalar örerek ilerledim. Sonra bebek şekerleme işine girdim ve son kredimi de alarak bu dükkanımı açtım. Daha güzel günler için uğraşıyor ve başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, "Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve İl Özel İdaresi arasında yapılan protokol çerçevesinde mikro kredi veriyoruz. Bu uygulamanın güzel bir meyvesini yerinde görmek için geldik. Burada gerçekten çok güzel bir faaliyet görüyoruz. Kullandığı krediyi üçe katlamış, hem iş yapıp ailesini geçindiren, hem de bir sermaye oluşturarak işini daha ileriye taşımaya gayret eden bir kahramanımızı görüyoruz. Kendisini kutluyoruz. Becerisi, bilgisi, kendine güveni olan insanlarımızı çam sakızı çoban armağanı bir miktar mikro krediyle destekliyoruz. Asıl gayemiz onları bu kendi ayakları üstünde durabilir halde görmek. Kendisini yürekten kutluyorum. Vermiş olduğumuz mikro krediler bu şekilde ekonomiye kazandırılabilirse bizler için çok büyük bir kazanç olacak" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler