Muğla ili, Milas ilçesine bağlı Meşelik köyünün sıkıntıları bitmek bilmiyor.
Yaklaşık olarak 1517 nüfuslu ve 600 haneli olan köyde vatandaşlar nereye gideceğini bilemezken, 2011 yılında Aile Hekimliğine geçilmesinin ardından köyde sıkıntılar başladı. Bürokratik engeller yüzünden evlenmekte zorluk çeken, Meşelik köyü gençleri yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yardım beklerken, İl Sağlık Müdürlüğünü olayın çözümü konusunda duyarsız kalmakla suçluyorlar.
SIKINTILAR BİTMEK BİLMİYOR
2011 yılına kadar Meşelik köyünde faaliyet gösteren ve Aile Hekimliği yasasının çıkması ile birlikte kapanan ve ardından yetkililerin yanlış yapmaları ile birlikte Bodrum-Güvercinlik Aile Hekimliğine bağlanan köy halkının sıkıntıları bitmek bilmiyor.
Çıkan yasa gereği Bodrum-Güvercinlik Aile Hekimliğine bağlanan ve 2 gün görevli olarak köye gelmesi gereken doktorun görevlendirme yazısının gelmemesinden dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayan köy halkın, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
HEM SAĞLIK OCAĞINI KAPA, HEM DE KAÇAK BİNADA HİZMET VER
Meşelik köyü halkı sözlerine şöyle devam ettiler: “Çıkan yasa ile köyümüzde bulunan sağlık evi kapatılmış durumdadır. Bir yandan devletimiz, kaçak yapı yapan vatandaşının evini yıkıp, yüklüce de para cezası verirken, kendi eliyle yaptığı kaçak sağlık ocağında vatandaşına sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Bilindiği gibi Bodrum’a bağlı Güvercinlik’te imar geçmemesi nedeniyle tüm yapılar kaçak durumdadır. Ne yazık ki yıllardır bu soruna bir çözüm üretilmemiştir. Bunun en son örneği de Bodrum-Güvercinlik köyüne yapılan yeni sağlık ocağı ve 112 Acil Servis istasyonu bunun en iyi örneğidir.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ UYUYOR MU?
Kuşkusuz o bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızın böyle bir sağlık hizmetinden yararlanmaya hakkı bulunmaktadır. Ancak, sağlık hizmeti sunulurken vatandaşa eziyet edilmesi sanırım kabul edilemeyecek bir durum olması gerekmektedir. Bürokratların yanlış uygulamalarından dolayı sağlık hizmetinde sıkıntı çekmek istemiyoruz. Yetkililer bu sıkıntıyı, haftada 2 gün gelecek olan doktorla ortadan kaldıracaklarını söyleseler de, görevlendirme yazıları yazılmayan doktor ve diğer sağlık görevlileri Meşelik köyüne bir türlü gelemiyorlar. En ufak bir rahatsızlıkta, hem de Milas’a bağlı olmayan bir sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyoruz. Defalarca konuyu bildirmemize rağmen İl Sağlık Müdürlüğü ve Milas Sağlık Müdürlüğü uyuyor mu?.
MİLAS’I TERCİH EDİYORLAR
Adrese dayalı nüfus sistemi, ikametgah vb sorunlarla da karşılaşan köy sakinleri çoğu zaman resmi işlemler için Milas’a gelmek zorunda kalmaktayız. Ancak sağlık raporu gibi işlemler için Bodrum’a gitmek zorunda kalıyoruz. Köyde, yaşlı ve yeni doğan bebekler de düşünülecek olursa, hasta ve yakınlarının neler yaşadığını varın siz düşünün.
KÖY GENÇLERİ EVLENİYORLAR
Öte yandan evlenecek olan yeni çiftler ise daha büyük bir sürprizle karşılaşmaktadırlar. Nikahtan önce alınması gereken sağlık raporu için önce Güvercinlik, ardından Bodrum’a giden çiftler, nüfusları Milas’a bağlı olduğu için rapor alamadan köylerine dönmek zorunda kalmaktadırlar. Aynı işlemler için bu defa Milas’a gelen çiftler, Milas’ta da benzer sorunları yaşamak zorunda kalıyorlar. Doktorlar nikah işlemlerini onaylamıyorlar. Bir sağlık raporu için evlenecek olan gençler 3 gün uğraşmaktadırlar. Gençleri bu eziyetten kim kurtaracak. “Sağlık evimizi geri istiyoruz. Sağlık evimizin tekrar Meşelik köyüne gelmesi için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bazı yetkililerin bilgisiz davranmalarından dolayı bu tür sıkıntıları çekmek istemiyoruz” dediler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz