YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milas’taki meslek odalarından ortak öneri

Milas’taki meslek odaları şehir imar planı revizyonundan önce şehrin nazım planının hazırlanması gerektiğini belirtti.

Milas’taki meslek odalarından ortak öneri

Milas Belediyesi tarafından şehrin imar planının revizyonun yapılması gündeme gelirken meslek odaları bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. Odalar, imar planı revizyonundan önce mutlaka şehrin 1 / 5 000 ölçekli nazım planının hazırlanması gerektiğini, şehrin deprem riskinin belirlenebilmesi için deprem haritasının oluşturulmasını ve revizyon aşamasında tarım alanlarıyla şehrin kültürel dokusunun mutlaka korunması gerektiğini belirtti.

Milas Belediyesi tarafından şehrin imar planının revizyonunun yaptırılacağının açıklanması üzerine Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Nurol Paskal, Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür bir araya gelerek şehir imar planı ile ilgili yapılması gerekenler konusunda ortak bir açıklama yaparak beklentilerini kamuoyuna duyurdu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen oda başkanları şehir imar planı revizyonundan önce mutlaka şehrin 50 yıllık bir bakış açısıyla 1 / 5 000 ölçekli nazım planının hazırlanması gerektiğini vurguladı. Kısa vadeli ve dar kapsamlı imar planı revizyonlarıyla günü kurtarmanın mümkün olabileceğini ancak şehrin geleceğinin kurtarılmasının mümkün olamayacağını belirten meslek odaları başkanları ayrıca şehrin deprem kuşağında yer aldığını belirterek mutlaka zemin etütleri yapılarak şehrin parsel parsel bir deprem haritasının çıkartılması gerektiğini bildirdi.

Oda başkanları tarafından yapılan açıklamada tarım alanlarının kesinlikle yapılaşmaya açılmaması ve korunması gerektiği belirtildi. Şehrin kültürel dokusunun korunmasının da istendiği ortak açıklamada ayrıca Milas Salı Pazarının da otantik yapısının korunması gerektiği savunuldu. Açıklamada, şehir içindeki süper marketlerin, kargo şirketlerinin ve lojistik işyerlerinin şehir dışına çıkartılması istenirken bankaların da çevre yolu üzerinde bir merkezde toplanması gerektiği dile getirildi.

Açıklamasında ayrıca, Milas’ın aşırı yaz sıcakları yaşadığına dikkat çekilerek çatı yapılması zorunluluğunun kaldırılarak apartmanların ve evlerin çatılarının teras olarak düzenlenebilmesine ve buraların apartmanların ortak yaşam alanları halinde kullanılmasına olanak tanınması istendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna “Belediyenin şehir imar planı revizyonu yaptıracağını öğrenince meslek odalarımızın başkanlarıyla bir araya gelerek ortak görüş ve önerilerimizi kamuoyuna açıklama gereğini duyduk. Biz şehir imar planı revizyonundan önce mutlaka uzun vadeli bir bakış açısıyla hazırlanmış 1 / 5 000 ölçekli nazım planı hazırlanmasının gerekli ve yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Tuna “Biz kamuoyuna odalarımızın ortak görüşlerini açıkladık. Amacımız bu konuda bir tartışma başlatmak ve herkesin görüş ve önerilerini dile getirmesine katkıda bulunmak. Umarız ilçemizdeki diğer kesimler de görüş ve önerilerini açıklarlar ve sonuçta ortak akılla doğru yolu buluruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler