YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Eğitim Bakanı Dinçer’den Grev Değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün memur sendikaların grevleri kapsamında öğretmenlerin iş bırakmasına ilişkin yaptığı...

Milli Eğitim Bakanı Dinçer’den Grev Değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün memur sendikaların grevleri kapsamında öğretmenlerin iş bırakmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Her şeyin tadında bırakılmış olması, bir hakkı duyurduktan ve kullandıktan sonra herhangi bir sorun olmadan tamamlanmış olması önemliydi.” dedi.

Kendisine iş bırakan öğretmenler hakkında bir soruşturma olup olmayacağı sorulan Ömer Dinçer, “İşin hukuki boyutu ayrı, hukuken böyle bir grevi yapma hakları var mıydı yok muydu tartışması ayrı bir tartışma. Bu konuda fikrimi beyan ettim. Sorunlarına dikkat çekme ve sorunlarını dile getirme meselesiydi. Eğitimin aksamasından dolayı üzüldüğümü ifade ettim ama her şeyin tadında bırakılmış olması bir hakkı duyurduktan kullandıktan sonra herhangi bir sorun olmadan tamamlanmış olması önemliydi. Umarım burada kalır. Öğretmenlerimizin meselelerini kamuoyuna taşıdıklarını düşünüyorum ve bundan sonra eğitimin aksamaması konusundaki hassasiyetlerini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNDEN VE BAŞARISINDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUMLUDUR"

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisine öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı öncesi devamsızlık raporunun verilmediği ve doktorların ailelerden şikayet aldığı yönündeki iddiaları sorulan Dinçer, “Çocuklarımızın eğitiminden ve başarısından Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur, dershaneler veya bir başka kurum değil. Bu açıdan bakıldığında bakanlık olarak okulların açıldığı ilk günden ilk dersten, kapandığı son güne ve son derse kadar eğitim yapma ve çocuklarımızın başarısını arttırma sorumluluğu taşıyoruz. O açıdan biz idari olarak çocuklarımızın okula devamını öğretmenlerin de derslerini ısrarla takip etmelerini bekliyoruz. Eğer öğretmenler sınıfta olursa ki öğretmenler derslerini işlemek istiyor ama öğrenci bulamazlarsa eğitimi başarıyla yürütemeyiz.” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN SADECE ÜÇTE BİRİ DERSHANEYE GİDİYOR"

Israrla işin takipçisi olacağını ve son gün son derse kadar okullarda eğitimin yapılmasını takip edeceğini vurgulayan Bakan Dinçer, “Buradan velilere sizlere öğretmenlerimize de sormak istiyorum; şu anda bizim lise son sınıflarda 781 bin civarında öğrencimiz var bu öğrencilerden sadece 280 bin civarında olanı dershanelere gitme imkanına sahip. Öğrencilerin 3’te biri ancak dershaneye gidebiliyor, geri kalan 3’te iki öğrencinin hakkını psikolojisini ve sorumluluklarını kim takip etmeli ve kim korumalı? Diğer öğrencilerimizin de hakkını koruyacak şekilde eğitim yapmak zorundayız. Şayet biz eğitim yapmayacak olursak bu çocuklarımız dershaneye gitmediklerine göre bunların boş geçen zamanlarının hesabını ve bu zaman içerisinde karşı karşıya kalacakları bu sorunun sorumluluğunu kim üslenecek?
Bu açıdan bakıldığında biz bireysel olarak veya küçük grupların çıkarlarını değil tüm eğitim sistemimizin ve bütün çocuklarımızın çıkarlarını ve haklarını korumalıyız. Bu anlamda kendimi sorumlu hissediyor ve problemin çözümü konusunda şimdiden kararlı bir şekilde gitmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kendisine halen Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin bir soru da yöneltilen Dinçer, şunları söyledi: “Tabi sonucu hakkında herhangi bir fikir söylemem mümkün değil ama özellikle şunu belirtmek istiyorum 4+4+4 ile yapılan düzenlemeler Türkiye’nin gelişmiş dünyayla arasında mesafeyi kapatacak ve oluşmuş stratejik açıklığı ortadan kaldıracak bir düzenlemedir. Biz bu kanunla tüm dünya eğitim sistemine uyum sağlayan, Avrupa yeterlilik çerçevesine imkan veren bir fırsatı yakalamış olduk bu açıdan bakıldığında bizler daha demokratik ve daha esnek bir yapıyla çocuklarımızın küresel rekabette avantaj sağlayacağı biz zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Umarım bunu fark eder ve iptali yoluna gitmezler.”

Dinçer, mahkemenin vereceği karardan herkesin etkileneceğini kaydetti.

ÖZEL OKULLARIN EĞİTİMLERİNDEN ÇOK SEÇİLMİŞ ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINI KONUŞMAK DAHA DOĞRU

Özel dershanelerin fiyatlarına yüzde 20 gibi zam yapmasına ilişkin değerlendirme de bulunan Eğitim Bakanı Dinçer, “Bu konuda fikir yürütmek etmek istemiyorum. Bu arz ve talebin dengelendiği bir yerde oluşuyor. Eğer fiyatlar gerçekten yüksekse velilerimiz çocuklarını göndermeyi düşünmeyecekler. Ama şunu söylemek isterim; bu doğrultuda bizim eğitim sistemimizde vereceğimiz eğitim giderek özel sektör eğitimini de karşılayacak bir nitelik kazanacak. Bunu fark etmek lazım. Ben Türkiye’de şu ana kadar yapılan sınavlarda yaptığım analizlerde dershanelerin ve özel okulların ve hatta yabancı okulların eğitime başarısı noktasında istatistiki olarak çok anlamlı sonuçlar görmediğimi ifade etmek istiyorum. O okulların eğitimlerinden çok seçilmiş öğrencilerin başarılarını konuşmak belki daha doğru olabilir.” dedi.

Gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra konferansta öğrencilere hitap eden Eğitim Bakanı Dinçer, 4+4+4 eğitim sisteminin detaylarını anlattı. Dinçer ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler