YURTHABER

Trabzon
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milliyet Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyeleri, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılması olayını, basın açıklaması yaparak protesto etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılması olayını, basın açıklaması yaparak protesto etti. TGC Başkanı Turgut Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, bir dönem Trabzon'da da görev yapan Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılması olayını kınadıklarını söyledi. Türkiye'de son yıllarda foto muhabirliğinin dünya çapında bir aşama kaydettiğini belirten Özdemir, "Anadolu'nun çeşitli yerlerinden yetişip İstanbul'a, Ankara'ya giden arkadaşlarımız başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bunlardan biri de sevgili Bünyamin Aygün arkadaşımızdır. Aygün, Gümüşhane'den gelerek uzun yıllar Trabzon'da gazetecilik yaptı ve daha sonra İstanbul'a giderek orada başarılı çalışmalara imza attı" dedi. Özdemir, Aygün'ün 27 gün önce Suriye'deki zor görevi sırasında bir örgüt tarafından kaçırıldığını anımsatarak, "Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması konusunda yapılan bütün çalışmalar sonuçsuz kaldı. Biz bir an evvel Aygün'ün serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu. -"Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" TGC Genel Koordinatörü Turgay Beşyıldız, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği öncülüğünde Trabzon'un yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da gazetecilerin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklaması için hazırlanan ortak metni okudu. Beşyıldız, tüm yetkilileri Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması için göreve çağırdıklarını vurgulayarak, "Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye'deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi'den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez de Aygün, Suriye'de hukuksuzca hedef alınmıştır" dedi. Türkiye'nin hemen yanı başındaki Suriye'nin, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğine dikkati çeken Beşyıldız, şunları kaydetti: "Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Aygün'ün ailesine, sevenlerine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Bünyamin Aygün düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün'ü serbest bırakın."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler