HABER

MİT'te rüşvet skandalı

PKK'nın ölüm listesinde olduğunu söylediği işadamından 'ismini sildirtmek' karşılığı para istediği öne sürülen MİT'çi 10 bin dolar alırken yakalandı. T.Ç. 1-5 yıl hapisle yargılanacak.

MİT'te rüşvet skandalı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, PKK'nın ölüm listesinde adının üçüncü sırada olduğunu söylediği işadamından 'adının listeden çıkartılması karşılığı' 250 bin dolar istediği öne sürülen MİT görevlisi T.Ç., 10 bin doları alırken suçüstü yakalandı.

Hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, MİT Disiplin Kurulu'na da sevk edildi. İş adamı A.D.'nin iddiasına göre, 6-7 yıldır ismen tanıdığı ancak son 4 yıldır görmediği Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi T.Ç., 29 Temmuz'da evine gelerek "Pilot olan ağabeyin Güneydoğu'da görevde olduğu sürede PKK'ya büyük zarar vermiş. Bu yüzden ismin PKK'nın öldürülecekler listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Seni bacağından vurup para isteyecekler, ardından da öldürüleceksin" dedi. T.Ç., ancak nüfuzunu kullanarak bu konuyu halledebileceğini söyledi ve iş adamından ilk etapta 100 bin dolar olmak üzere toplam 250 bin dolar istedi.

İki gün düşünmek için süre isteyen A.D. de bu arada evine kamera sistemi kurdu. MİT'çi T.Ç. 1 Ağustos'taki ikinci görüşmede ilk ödemeyi 15 bin dolara düşürdü. İş adamı bu görüşmeyi kayda aldı. T.Ç. 3 Ağustos 2009'da A.D.'yi yeniden aradı ve ertesi gün Sultanahmet'teki bir çay bahçesinde randevulaştı. İşadamı A.D. de İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Bunun üzerine polis, T.Ç.'nin kamuya açık yerdeki faaliyetlerinin teknik araçla izlenebilmesi, ses ve görüntü kaydının yapılabilmesi için mahkemeden izin aldı.

Kararlaştırılan saatte buluşma yerine gelen T.Ç. daha önce seri numaraları tespit edilen 10 bin doları iş adamından almasının ardından polisler tarafından suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

SAVCI: TUTUKLANSIN

MİT'te takip memuru olarak çalıştığını belirten T.Ç., suçlamayı reddetti. Evini taşıdığını ve ev eşyasını yenilemesi nedeniyle A.D.'den 15 bin dolar borç istediğini ifade den T.Ç., eşiyle birlikte aylık gelirinin 7 bin lirayı bulduğunu söyledi. T.Ç., kendisinin PKK listesinden isim çıkarma gibi pozisyonu ve gücü olmadığını belirtti.

Savcılıktan nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.Ç. sabit ikametgâh sahibi olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanmasında ısrar eden savcı bir üst mahkemeye itiraz etti, ancak talebi reddedildi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, T.Ç, hakkında "Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak" suçundan TCK'nın 255/1 maddesi gereğince 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

MİT görevlisi T.Ç.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

MİT: MAL VARLIĞINDA ARTIŞ VAR

Olayla ilgili kendi bünyesinde soruşturma açan MİT'ten mahkemeye gönderilen yazıda, Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince yapılan incelemede T.Ç.'nin 6 Ocak 2005 tarihinden sonra mal varlığında önemli değişiklikler olduğunun tespit edildiğini belirtti. T.Ç.'nin bu dönemde Ankara Gölbaşı'nda kooperatif hissesi ve eşi adına kayıtlı 2008 model cip edindiğini ancak bunları süresi içinde idareye bildirmediğinin belirlendiği ifade edilen yazıda, "T.Ç., 1 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması istemiyle MİT Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir" denildi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler