YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MKÜ Rektörü Güder: -"Hastanemizde en son teknoloji radyolojik aletlerle her türlü hastalığın tanı ve tedavisi yapılabiliyor "

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, "Hastanemizde en son teknoloji radyolojik aletlerle her türlü hastalığın tanı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, "Hastanemizde en son teknoloji radyolojik aletlerle her türlü hastalığın tanı ve tedavisi yapılabiliyor" dedi.

Prof. Dr. Güder, rektörlük salonunda düzenlediği basın toplantısında, MKÜ Tıp Fakültesi bünyesindeki Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi radyoloji kliniğindeki çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

MKÜ olarak 2011 yılı içerisinde sağlık alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Güder, radyolojik görüntüleme ve teknoloji alanında vatandaşlara sağlık alanında en etkili şekilde hizmet verildiğini söyledi.

Güder, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verildiğini, alanında uzman doktorların yanı sıra son teknoloji sistemlerin de kullanılmasıyla bölgede sağlık hizmeti konusunda çok önemli bir noktaya geldiklerini bildirerek, hastanede sadece kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin değil tüm hastaların tedavi edildiğini kaydetti.

"Hastanemizde en son teknoloji, radyolojik aletlerle her türlü hastalığın tanı ve tedavisi yapılabiliyor" diyen Güder, geçen yıl itibarıyla hastaneye yapılan yatırımların, özellikle Radyoloji Anabilim Dalındaki değişiklikler ile tüm kliniklere tanı ve tedavi konusunda destek olunduğunu ifade etti.

MKÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sinem Karazincir ise radyoloji kliniğinin, önemli hastalıkların tedavisinin yapıldığı ciddi bir merkez haline geldiğine değinerek, Radyoloji Anabilim Dalı olarak üst düzey, hatta Çukurova bölgesinde bile çok az bulunan teknolojik imkanlara sahip olduklarını dile getirdi.

Karazincir, hastane bünyesinde bulunan tüm kliniklere teknik destek sunduklarını, MR depolama sistemi sayesinde hastalara önemli hizmetler verdiklerini ve hastaların röntgen filmlerini yanlarında gezdirmelerinin son bulduğunu bildirerek, yüksek çözünürlüklü mekanik MR çekimleri sayesinde hastalıklara tanı koyma konusunda kalitenin arttığını söyledi.

Hatay'da tek tomografi cihazının hastanelerinde bulunduğunu anlatan Karazincir, Çukurova bölgesindeki birçok araştırma hastanesinde bulunmayan teknolojik altyapının kendi hastanelerinde bulunduğunu ve bu alanda uzman bir ekiple tüm bölgeye sağlık hizmeti verebilecek bir seviyede olduklarını ifade etti.

Karazincir, radyolojik görüntüleme sistemlerinin hiçbir yan etkisi bulunmadığına dikkati çekerek, var olan sistemin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından en az yan etkisi olduğu saptanan, en güvenilir ve dünyada en çok kullanılan sistem olduğunu sistem olduğunu açıkladı.

Araştırma hastanesinde tüm hastalıklara uygun zamanda, uygun yöntemlerle müdahale etme çabasında olduklarına da işaret eden Karazincir, son dönemde sık görülen tümör, kanser türleri, anemi gibi hastaların tanı ve tedavisinde bu teknolojinin rahatlıkla uygulandığını, kısa süren tedavi yöntemleri ile hastalara sağlıklı bir yaşam sürmeleri konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Dalan da girişimsel radyoloji alanında bölgede bulunmayan bir teknolojiye sahip olduklarını, damar içi ve dışında yaşanan rahatsızlıkların tanı ve tedavisinde çok kısa zamanda sonuç alabilecek duruma geldiklerini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler