YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'mobilyakent İnegöl' Hayat Buluyor

Bursa'nın İnegöl ilçesine "Mobilyakent" kuruluyor.Öncülüğünü Haluk Özbek'in yaptığı 'Mobilyakent İnegöl' projesi hayat buluyor. İnegöl girişinde...

'mobilyakent İnegöl' Hayat Buluyor

Bursa'nın İnegöl ilçesine "Mobilyakent" kuruluyor.

Öncülüğünü Haluk Özbek'in yaptığı 'Mobilyakent İnegöl' projesi hayat buluyor. İnegöl girişinde Huzur Mahallesi mevkiinde 150 bin metrekarelik alan üzerine iki etap halinde yapılan Mobilyakent'te İnegöllü 95 mobilyacı esnafın ürünlerini teşhir edebilecek. 365 gün boyunca adeta fuar hizmeti verecek olan 'Mobilyakent İnegöl' projesinin çalışmaları başladı. 2013 yılı Ekim ayına kadar A etabı bitirilmesi hedeflenen ve iki etabı da yaklaşık 100 milyon TL'ye yapılacak olan projenin Bursa'da tek kalemde yapılan Bursa Stadyumu'nun ardından ikinci proje olduğu bildirildi.

Proje hakkında bilgi veren S.S. İnegöl mobilya Kent Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Haluk Özbek, "Üretici arkadaşların, özellikle yeni nesil işadamları, esnafların fabrika showroomu yok. Bu tip üretici arkadaşlarımızı bir çatı altına toplamak istedik. Bir firmanın İstanbul fuarına gidip gelmesi maliyetli. Firmanın bin takımlık bir üretimi var. Bu firma gidip 4 günde İstanbul fiarında 250 bin civarında para harcıyor. 365 gün bu üretici arkadaşlarımıza fuar gibi hizmet edecek, ihracatta da özellikle müşteriye ihtiyaç olan sezonlarda dış ticaret günleri düzenleyerek, misafir ağırlayabileceğimiz, ürün satabileceğimiz bir yapı oluşturmak istedik. Bunun Çin'de çok örneği var. Çin'de hemen hemen her sektörün kapalı bir çarşısı var. 2010 yılında arazimizi satın aldık. Bir proje daha çizdirdik. 32 esnaf arkadaşı çağırmıştık, 31 arkadaş onay verdi. Arazi bedeli ile ilgili katılım bedelini ödemişlerdi o gün. Daha sonra talepler geldi, 30 mağaza olmaz bu bize yetmez dedik, araziyi büyüterek dükkan sayılarını 55'e çıkarttık. Otel ilave oldu. Hiç bir zaman üye sıkıntısı yaşamadık hatta 28 kişilik yedekler listemiz vardı. 55 iş yerinden oluşan mobilya kent İnegöl projemize bir ilave daha kattık. 40 dükkan daha ilave ettik. Mobilya kent A ve B olmak üzere aralarında sadece 60 metre olan büyük bir kompleks olacak. İkinci etapla alakalı düşüncemizde biraz daha geniş bir kucaklama olsun, İnegöl 50 üreticiden ibaret değil, aslında 100 üreticiden de ibaret olmayabilir ama bununla beraber zaten mobilya teşhiri konusunda Ertuğrulgazi caddemiz var. İlerleyen zamanlarda mutlaka esnaf arkadaşlarımız tekrar hamle yapacaklardır. Otelimiz 126 yataklı olacak. 11 katlı bir otel. Banka şubeleri var. Mobilya mağazalarının olduğu 32 bin metrekare temele oturan, toplamda 100 bin metrekare kapalı alanlı 55 mağazadan oluşan bir projedir. 55 mağazanın 49 tanesi bin 350 metrekareden oluşur, kalan 6 tane aksesuarcılar için düşünülen yerler var. A etabına göre pahalı gelen arkadaşlarımız için daha küçük dükkanların olacağı B etabı olacak. B etabında sehbahacı, gelinlikçi, havlucu, beyaz eşyacı yer alsın istiyoruz. B etabını başarırsak, A-B olmak üzere toplam 150 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bir merkez. İnegöl fuar alanının 6 katı bir merkez olacak. Biraz daha ev tamamlayıcı ve üreticilerinin olduğu bir merkez olacak. Otopark sorunu olmayacak. Marketimiz olacak. Projemizin arkasında 7 bin metrekarelik bir boş alan da var" diye bilgi verdi.

2013 yılının Mayıs ayında ana iskeletin tamamını bitirmeyi planladıklarını anlatan Özbek, "2013 yılı 10'ncu ayında işletme sahiplerine dükkanları teslim etme planımız var. B etabı ile ilgili olarak sadece önceki 8 esnafın kaydını yaptık. B etabıyla ilgili kesinleşmiş kayıt 20'yi geçti. Yarısını geçti yani. Kamu oyunun bilgilenmesi için bir reklamımız olacak. B etabında mobilya ile ilgili olarak kumaş dükkanlarının da olmasını arzuluyoruz. Ayrıca proje içinde 240 metrekare kapalı alana sahip mescit, yahudilerin ve hristiyanların ibadetlerini yapabileceği iki yer de olacak. Bu büyük projemizin A etabı toplam maliyeti 55 milyon TL'ye bitecek gibi, B etabı da 35-40 milyon TL arasında bir maliyet oluşturacak. Toplam 100 milyon TL'lik bir yatırım olacak" dedi.

İnegöl'ün Türkiye'nin mobilya ihtiyacının yüzde 40'ını tek başına yaptığına dikkat çeken Özbek, "Çünkü İnegöl'de üretim yapmak mantıklı. 5 milyon metrekare alanlı bir mobilya üretim alanı var. Bu İnegöl'ü önümüzdeki yıllarda milyar dolarlık ihracatlara götürecek. Yurt içinde de çok güzel markaların oluşmasını sağlayacak. İstanbul'da da mobilya üretimi var. Sadece MASKO'da 750 mağaza var. Bizim projemizin diğerlerinden farklılığı kapalı olmasıdır. Gelen tüccarlara net olarak burası üreticiler çarşısıdır, imajı vermektir. Osmanbey caddesinin fizikler olarak aşırı şekilde şehir içinde kalmasından dolayı değer kaybettiğini düşünüyorum. Ertuğrulgazi caddesinin değer kaybedeceğini düşünmüyorum. Aksine bu proje ile İnegöl daha popüler olacak. Daha fazla insan gelecek. İnegöl sadece Ertuğrulgazi caddesinde mağazası olan üreticilerden ibaret değil. Rekabetçi ekonomiyi de unutmamalıyız. Küçük olsun bizim olsun, başka rakip çıkmasın mantığı çok doğru değil. İnegöl içinde proje yapılacaksa bunu İnegöl'e emek vermiş, istihdam oluşturmuş, havasını solumuş, suyunu içmiş arkadaşlarımızın bu tip projeleri gerçekleştirmesi lazım. Bir şehirde yatırım imkanı oluştuğunda mutlaka dışarıdan da yatırımcı gelecektir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler