YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Modern Çağ Karşısında İnsan

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Aralık ayı programını, “Modern Çağ Karşısında İnsan” konferansı ile...

Modern Çağ Karşısında İnsan

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Aralık ayı programını, “Modern Çağ Karşısında İnsan” konferansı ile kapatıyor. Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, 31 Aralık Pazartesi günü AKM’de gerçekleşecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri Aralık ayı programını bir konferans ile kapatıyor. 31 Aralık Pazartesi günü AKM’de düzenlenecek konferansın konusu “Modern Çağ Karşısında İnsan”. Konuşmacılığını Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın üstlendiği konferans, saat 19.00’da başlayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk 2012 yılını kültür sanat programları ile dolu dolu yaşadıklarını belirtti. Aktürk, “2012 yılı Sakarya’mız için hizmet yılı olduğu kadar kültür sanat yılıydı. 2012 yılını dolu dolu yaşadık. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz programlarımıza yoğun ilgi gösteren Sakaryalı kültür sanat dostlarına çok teşekkür ediyoruz. Aralık ayı programımızda da birbirinden değerli birçok program gerçekleştirdik. Yılın son programı olan ve Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı “Modern Çağ Karşısında İnsan” konferansımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. 2013 yılında da kültür sanat programlarımız tüm hızıyla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Mahmud Erol KILIÇ (Prof. Dr.) İstanbul'da doğdu. Sırasıyla Hırkaişerîf İlkokulu, Vefa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Ayrıca bazı âlimlerden klasik tarzda dersler okudu ve bazı sufi üstadların özel derslerine devam ederek kendini geliştirdi. Yani hem mektepli hem de alaylı oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir müddet yurtdışında araştırmalarda bulundu. Lisans sonrası çalışmalarını genel olarak manevî ilimlerde özel olarak da İslam Tasavvufu alanında yoğunlaştırdı.

Mahmud Erol Kılıç, 1988'de asistan olarak göreve başladığı İslam Felsefesi Anabilim dalında "İslam Kaynakları Işığında Hermes ve Hermetik Düşünce" isimli yüksek lisans tezini hazırladı. Türkiye Üniversitelerinde "Tasavvuf Anabilim Dalı"nın kuruluşunun ardından bu anabilim dalında yapılan ilk doktora tezi sayılan "İbn Arabî’de Varlık ve Mertebeleri" isimli tezini savundu. Türkçe ve yabancı dillerde birçok ansiklopedi ve dergilerde sahasıyla ilgili makaleleri yayınlandı. Tasavvuf düşüncesi merkezli uluslararası konferanslarda tebliğler sundu, radyo ve televizyon programlarına katıldı. Türkiye Yazarlar Birliği 2004 yılında Sufi ve Şiir isimli kitabını inceleme-araştırma dalında yılın kitabı seçti. Marmara Üniversitesi Tasavvuf Anabilim Dalı Sistematik Tasavvuf Bilim Dalı Başkanlığı ve İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi başkanlığı yaptı. Merkezi Tahran'da bulunan İslam Konferansına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği (İKÖPAB) Genel Sekreterliğine seçildi (2008). Bunun yanı sıra merkezi Oxford’da bulunan Muhyiddin Ibn Arabî Society’nin şeref üyesi, Islamic Manuscript Association (TIMA)'nın da yönetim kurulu başkanıdır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce, Arapça, Farsça ve Fransızca bilmekte.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler