Özel bir şirkette çalışan Fatma Pınar Çelik, aynı şirketin Kazakistan'daki çalışan arkadaşının şifresini kıran hackerler tarafından dolandırılarak, 36 bin kontör ödemek zorunda kaldı. Aynı şirketten bir çok kişinin benzer yöntemlerle dolandırıldığı belirtildi.
Fatma Pınar Çelik, 8 Mayıs 2007'de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na dolandırılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Çelik, 27 Nisan ve 28 Nisan 2007'de MSN'den Kazakistan'da bulunan aynı şirket çalışanı Ercan Tuncay ile görüşme yaptığını belirterek, dilekçesinde şunları ifade etti:
"Yurt dışında çalışan arkadaşım Ercan Tuncay olduğunu sandığım msn adresinden yaptığım görüşmede arkadaşımın kontör bulamaması nedeniyle tarafımdan internet üzeri kontör istendi. Bu nedenle internet ortamında kontör kart numaralarını karşı tarafa verdim ve bunun karşılı olan nakitin de tarafıma 2 gün içinde gönderileceği belirtildi. Ve hatta bu nedenle banka hesap numaramı da msn ortamında karşı tarafa verdim. Ancak aradan bir hafta gibi bir süre geçmesine rağmen hesabıma herhangi bir para transferi olmadı."
BİR ÇOK ŞİRKET ÇALIŞANI MAĞDUR Fatma Pınar Çelik, durumu aynı şirkette çalışan Kazakistan'daki diğer çalışanlara aktardığını belirterek, "MSN adreslerinin hackerler tarafından kullanıldığını, şirket bünyesinde bir çok elemanın mağdur durumda olduğunu söylediler" dedi.
Olay süresince Ercan Tuncay ile telefonla görüşme imkanı da bulamadığını kaydeden Çelik, 35 adet bin kontör ve 2 adet 500 Turkcell kontör kart şifresini ve seri numarasını karşı tarafa gönderdiğini kaydetti. Çelik, şüphelinin bulunarak hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istedi.
YASAL DÜZENLEME YAPILMALI ANKA'nın görüşlerine başvurduğu Bilişim Suçları Mücadele ve Mağdurları Koruma Derneği'nin kuruluş çalışmalarını yürüten Yavuz Koçoğlu, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte internet dolandırıcılığında da artışlar olduğunu söyledi. Kendilerine bu yönde çık sık şikayetler geldiğini ifade eden Koçoğlu, bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.
ANKA