HABER

Mucizevi yiyecekler

Stresin bir numaralı düşmanıdır. Kendinizi kötü hissediyorsanız, hemen bir parça çikolata yiyebilirsiniz. Bir kalem yemek yeterlidir.

Mucizevi yiyecekler

Stresin bir numaralı düşmanıdır. Kendinizi kötü hissediyorsanız, hemen bir parça çikolata yiyebilirsiniz. Bir kalem yemek yeterlidir.


Mutluluk hormonu serotonin anında beyinde dolaşmaya başlar. Çikolatanın içerdiği penilatilamin insanı bulutlara çıkarır.


Çikolatada, yeşil çay ve sebze-meyvelerde bulunan flavonoid adlı madde bol miktarda vardır.


Bu madde kanı sulandırır, kalp hastalıkları riskini azaltır. Çikolata kötü kolestrolün (LDL) okside olarak damar çeperine yapışmasını da engeller.


Tıpkı aspirin gibi kanda pıhtılaşmanın önüne geçer. Düzenli tüketenlerde ölüm, yemeyenlere kıyasla yüzde 30 daha geç gerçekleşiyor (günde 30 gr)


C Vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır.


Çileğin çok olduğu bölgelerde yaşayan halkların ömrü uzun olur.


Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler, kansere karşı korur, böbrekte kum ve taş oluşmasını önler.


Mucizevi yiyecekler Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa mutluluk katıyor. Dondurma yaşlanmayı önlüyor. 100 gr dondurmada ortalama 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg sodyum, 160 mg potasyum, 25 gr karbonhidrat bulunuyor.


Amerika'da kişi başına 25 kg, Türkiye'de kişi başına altı külah tüketiliyor.


Dondurma, sütten daha zengin bir besin maddesi olmakla beraber A, B, C, D ve E Vitaminleri içerir. Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor.


Beslenme uzmanları dört mevsim tüketilmesini öneriyor.


Buğday ekmeği de sıkıntıları unutturuyor.


Yağ oranı yüksek ama yine de insanı mutlu ediyor. Roma İmparatorluğu'nda 'Tanrı yiyeceği' olarak adlandırılan fıstığın kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azalttığı biliniyordu.


Çocuklar ve sporcular daha fazla yiyebilirler. Demir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum ve fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan bu çerez kalbimizin yanı sıra beyin-sinir sistemi, kas ve kemiklerimizin de dostu.


Tuzsuz olanından her gün 10-15 adet yenilebilir.


Çok ağır soslarla yenilmediği sürece enerji veren ve mutlu eden besinler arasında yer alıyor. Hazmı kolaydır.


Özellikle sadece salata ile birlikte yenilirse şişmanlatmaz.


Kokusuyla bile mutluluk aşılayan muz, tam bir endorfin deposudur.


Kendinizi güçsüz ve sinirli hissettiğinizde hemen bir muz yiyin. Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karşı birebirdir.


Sinir hastalığı olanlar için her gün yemek arası saatlerde tüketilmesi gereken bir besindir.


C ve B Vitamini açısından zengin olan portakal, insana dinamizm verir. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlar.


Bacaklardaki varisi geçirir. Vücuttaki direnci arttırır.


Grip ve nezlede portakal suyu, şeker ve şarapla karıştırılıp üzerine sıcak su katılarak içilir. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur.


Hazmı kolaylaştırır. Portakal reçeli ise karaciğeri çalıştırır.


Simit, mutluluğa giden yolda önemli bir yere sahiptir. Yağ ve protein içerir. Susamdan elde edilen tahin bal ile karıştırılıp yenirse boğaz ağrısı ve bronşite iyi gelir.


Kışa girerken bağışıklık sistemini güçlendirmek için bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Demir bakımından zengindir.


Kırmızı ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar. Üzümde yüzde 20 oranında direkt olarak kana karışan şeker vardır.


Bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. Gıda şekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol miktardaki demir kan yapar.


Yüz ve boyuna taze üzüm suyu sürülüp on dakika sonra yıkanırsa cilde dirilik verir.

En Çok Aranan Haberler