YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla 'Arı Dostu Kent' oluyor

Muğla Arı Yetiştiriciler Birliği (MAYBİR)’nce Muğla, "Arı Dostu Kent" ve "Dünya Arıcılık Merkezi" yapılacak. MAYBİR...

Muğla Arı Yetiştiriciler Birliği (MAYBİR)’nce Muğla, "Arı Dostu Kent" ve "Dünya Arıcılık Merkezi" yapılacak. MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, Ankara merkezli Kalkınma Atölyesi'yle ortaklaşa uygulamaya koydukları Arı Dostu Kent projesinin dört yıl süreceğini belirtti. Şahin, “Kalkınma Atölyesi çevrenin korunması, doğal yaşamın sürdürülmesi ve yoksulluğun giderilmesi için önemli projelere imza atmış bir sivil toplum hareketi. Böyle bir hareketle arıcılık alanında ülkemize ve dünyaya model olabilecek önemli bir projeye imza atıyoruz.” dedi.

Muğla’da bu sene projeyi anlatarak sahip çıkılmasını sağlayacaklarını kaydeden Şahin, “Bunun için valilikle, üniversitemizle, yerel yönetimlerle, ticaret odaları ve turizm sektörünün temsilcileriyle görüşüp paydaş olmalarını sağlayacağız. Ardından hep birlikte sahaya inip organik arıcılığı başlattığımız Muğla’da arıcılığı, ekonomik girdi olmanın yanında il genelinde hobi faaliyetlerinden biri yapıp ürünlerin bal üretimi dışında sağlıkla, kozmetikte ve başka alanlarda kullanımını sağlayacağız. Bunu başardıktan sonra önümüzde, Muğla’yı Dünya Arıcılık Merkezi haline getirme hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

MAYBİR Başkanı Şahin, proje sayesinde Muğla’da başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkesin arıcılık yapabileceğini dile getirerek, “İşsiz gençlerimiz, meslek sahibi olabilecek. Muğla’nın doğal çevresi korunabilecek, kimyasallardan uzak tarım yapılabilecek. Arı Dostu Kent, turizmde yeni bir cazibe olacak. Muğla’ya gelen turist arıyla tanışacak, organik arı ürünleri tüketecek. Dönerken zarif kavanozlarda Muğla tadını ülkesine taşıyacak. Muğla’da önemli sayıda yerleşik yabancı var, onları da projeye katıp yeni bir hobiyle tanıştıracağız. İnternette kuracakları bloglarla ülkeleriyle Muğla ve dolayısıyla ülkemiz arasında köprü olmalarını sağlayacağız. Slow City’de olduğu gibi Arı Dostu Kentler zinciri oluşturulmasına öncülük edeceğiz. Arı Dostu Kent şablonu ve normları Muğla’da ortaya çıkacak. Bundan sonra Arı Dostu Kent olmak isteyenler Muğla’ya başvuracak.” dedi.

Kalkınma Atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Karabıyık ise dünyada ilk defa Muğla’da böyle bir proje uygulayacaklarını söyledi. Karabıyık, “Muğla’yı pilot seçmemizin nedeni, arıcılıkta önemli bir merkez olmasının yanında çam balı üretiminde dünyanın merkezi olması ve arıcılığın sürdürülebilirliği, organik üretimin yapılabilirliği için her koşula sahip bulunmasıdır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler