YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla İl Emniyet Müdürü Akbal Beş Ayı Değerlendirdi

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, düzenlediği basın toplantısıyla 2013 yılının ilk beş aylık dönemini...

Muğla İl Emniyet Müdürü Akbal Beş Ayı Değerlendirdi

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, düzenlediği basın toplantısıyla 2013 yılının ilk beş aylık dönemini değerlendirdi. Muğla’nın turizm şehri olması dolayısıyla turizm güvenliğinin önemine vurgu yapan Akbal, “Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz, Ortaca ve Datça gibi ilçelerimizde güvenlik, yaz sezonunda en üst seviyeye çıkarılıyor. Turizmin güvenliğiyle ilgili takviye personel, güven timleri, istihbari faaliyetler, ilçe girişlerinde uygulamalar ve hanutçulukla ilgili faaliyetler yürütüyoruz. Burada en büyük destekçimiz halkımız. Halkımızın duyarlılığı sayesinde büyük ölçüde bu çalışmalarımızda başarı çıtamız yükseldi.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Akbal, Muğla’da asayişe müessir olayların birçoğunda başarılı olunurken kişilere karşı işlenen suçlarda ise 2012 yılının ilk beş ayına göre bu yılın aynı döneminde artış yaşandığını belirtti. Artışın sebepleri konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile çalışma yapacaklarını dile getirerek, “Araştırma sonuçlarını sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Kasten yaralama, taksirle yaralama gibi suçlarda 2013 yılının ilk beş aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,85 artış var. Evden ve işyerinden hırsızlık olaylarında ise yüzde 16,32 azalma oldu.” ifadelerini kullandı.

Muğla’da Gezi Parkı bahane edilerek düzenlenen eylemlerin sadece Kavaklıdere ilçesinde yapılmadığını söyleyen Akbal, “Halkımızın ifade özgürlüğünü sonuna kadar kullanmasından yanayız. Başkalarının malına ve canına zarar verilmediği sürece her vatandaşımızın hakkıdır bu. Gezi Parkı eylemlerinde il genelinde toplam 58 bin 975 kişi, değişik günlerde eylem yaptı. 30 bin liralık zarar oluştu. Çok şükür, diğer illerimizdeki gibi kalıcı bir yaralama olayına rastlanmadı.” şeklinde konuştu.

Ahmet Akbal, Muğla’nın asayiş ve güvenliği konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Muğla kültür ve turizmin önemli bir merkezi durumunda olması nedeniyle asayiş ve güvenlik önlemlerine büyük önem veriyoruz. Tüm ilçelerle birlikte suç haritası oluşturduk ve ekiplerimizi buna göre görevlendirdik. Bu süreçte özellikle Muğla halkından çok yardım görüyoruz. Halkımız, güvenli bir ortamda hayatını sürdürmek için özellikle 155 Polis İmdat hattımızı sürekli arıyor. Bu açından teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye genelinde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele konusunda en başarılı iller arasında yer alan Muğla’da narkotik suçlarda 2013 yılında 183 olayda 339 şüpheli gözaltına alınırken bunlardan 72’si tutuklandı. Projeli dokuz çalışmada ise 58 şüpheli yakalanırken 44’ü tutuklandı. Mali suçlarda 2013 yılında 62 olayda 11 kişi gözaltına alındı, 12’si tutuklandı. Sekiz projeli çalışmada gözaltına alınan 54 kişiden 23’ü tutuklandı. Kaçakçılık suçlarında ise yaklaşık 1,5 milyon adet makaron (tütün sarma kâğıdı), 30 bin bandrolsüz ve kaçak sigara, 18 bin şişe kaçak veya sahte içki, 7 ton kaçak et, 21 ton madeni yağ, 531 göçmen ve 19 tekne ele geçirildi. Muğla KOM Şube Müdürlüğü, operasyon sayısında Türkiye dördüncüsü, operasyonlarda gözaltına alınıp adli makamlara çıkarılanların tutuklanma oranında dokuzuncu, kargoyla kanundışı taşımacılık operasyonlarda dördüncü, uyuşturucu hap yakalamada altıncı, göçmen kaçaklığı yakalamada üçüncü, gümrük ve genel kaçaklıkta ise ilk beş il arasında yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler