YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla’da 2B Arazilerinde Ilk Tapular Verildi

Türkiye’de en fazla 2B arazisinin bulunduğu iller arasındaki Muğla’da, üç vatandaşa törenle tapuları teslim edildi....

Muğla’da 2B Arazilerinde Ilk Tapular Verildi

Türkiye’de en fazla 2B arazisinin bulunduğu iller arasındaki Muğla’da, üç vatandaşa törenle tapuları teslim edildi. İl Defterdarlığı’ndaki tapu teslim törenine Tapu Kadastro Denizli Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, Millî Emlak Müdürü, İl Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, personel ve diğer vatandaşlar katıldı.

Defterdar Kılıçarslan, yaptığı açıklamada tarihî bir olaya şahitlik edildiğini belirterek, 2010 yılından bu yana yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşların 2B’li arazilerinin tapularının verilmeye başladığını söyledi. İlgili kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte Muğla’da 2B satışlı ilk 8 bin kayıt bulunduğunu aktaran Kılıçarslan, “Yaptığımız çalışmalar sonucu 52 bin parsel tespit edildi. 21 bin hektarlık 2B’li orman bloğunun yaklaşık 13 bin hektarlık alanı çalışılmış durumda, 10 bin hektarla ilgili çalışmalar da başlatıldı. 47 bin taşınmazdan 50 bin kullanıcıyı tespit ettik. Bunun da yaklaşık yüzde 89’u, yani 43 bini satın alma başvurusunda bulundu. Muğla’da 30-40 yıldır devam eden 2B sorununun ilk çözümünü bugün gerçekleştiriyoruz.” dedi. Mustafa Kılıçarslan, bugünden itibaren vatandaşlara 2B’li arazilerin satışlarıyla ilgili resmî tebligatta bulunacaklarını kaydederek, “Rayiç bedel üzerinden vatandaşlarımıza peşin, yarısı peşin kalanı taksitle, hepsi taksitli seçeneklerini içeren form içerisinde tebligat yapacağız. Vatandaşlarımızın, üç ay içinde tercihlerden biri kabul ederek üç fotoğrafla birlikte müracaat etmesi gerekiyor. Biz de işlemlerini yaparak tapuları vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

2B’li arazilerin satışındaki amacın kesinlikle gelir elde etmek olmadığının altını çizen Kılıçarslan, “Birinci öncelik gelir değil, mülkiyet sorununu çözmek. Ondan sonra buralarda imar planı yapılabilir, alınıp satılır hale gelebilir, hangi amaçla kullanacaksa o amaçla yol alınır. Bir yıl sonra kasaya giren parayı size deklare edebilirim. Asıl olan para değil. Devlet, vergisiyle ya da başka birtakım enstrümanlarıyla bu paranın en az iki üç katını rahatlıkla elde edebilir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra merkeze bağlı Özlüce köyünden Mehmet Akyol, aynı köyden Hüseyin Sağlar ve Fadılca köyünden Hüseyin Akgül’e tapuları verildi. Vatandaşlar, “Bu araziler dedelerimizden miras kaldı. Yüzyıllardır bu arazileri kullanıyoruz. Yıllar sonra tapusuna kavuştuk.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler