MUĞLA (İHA) - Muğla'dan Marmaris'e yolcu taşıyan minibüsçüler, bir günlük kontak kapatma eylemi yaptı. Marmaris dönüşünde Marmaris'e yolcu taşımayan minibüsçüler, diğer kooperatifler tarafından yolcu taşımalarının engellendiği ileri sürdü.
25 yıldır tüm işlerinde yasalara bağlı kaldıklarını belirten minibüs işletmecileri, yasal hakları olmasına rağmen, Marmaris Otogarı ile ilçe merkezi arasında servis aracı isteklerinin, engellemeler nedeniyle bir türlü yerine getirilemediğini söyledi. Servis araçları olmadığı için Marmaris'ten yolcu alamadıklarını dile getiren minibüsçüler, "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Aldığımız banka kredilerini ödeyemediğimiz gibi, evimize ekmek götüremez hale geldik" dedi.
Muğla'dan Marmaris'e yolcu taşıyan 54 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Meşeli, kendilerinin yaklaşık 8 aydır Marmaris Otogarı'nda peron almak için belediyeden talepte bulunduklarını belirterek, "Marmaris Belediyesi, 8 aydır bizim peron talebimizi çeşitli sebeplerle geri çevirdi. Ancak biz yılmayarak yasal hakkımızı da kullanarak, 8 ay sonunda ilçe otogarında bir peron elde ettik. Otogarın en sonunda bize kötü bir yerde peron verildi. Aynı kanunlarla yönetilen Muğla Belediyesi'nde ise Marmaris'teki 106 ve 107 No'lu Kooperatiflerin başvurusu 3 günde neticelendi ve bu kooperatiflere peron verildi. Marmaris'teki Türkiye Cumhuriyeti kanunlarıyla, Muğla'daki farklı mı ki, biz 8 ay bekledik" dedi.
Marmaris'teki 107 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yolcu taşıma iznini yapılan keşif sonunda aldığını ifade eden 54 No'lu Kooperatif Başkanı İbrahim Meşeli, "20 dakikada yapılan keşifle, Muğla'dan Marmaris'e günde 2468 yolcunun taşındığı tespit edilmiş. Yetkililer, bu incelemeyi 20 dakikada yaptıkları gibi, değerlendirmeyi de 15'er kişilik minibüslere göre yapmışlar. Biz bu keşfin bir daha yapılması için Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Bizim 40 arabadan her gün 20'si çalışıyor. Bu arabalar 20 seferde ne kadar yolcu taşıyabilirler ki? Bir de bizim arabalarımız hep 27 kişilik. Buna göre bir keşif yapılmasını yeniden istiyoruz" diye konuştu.
Kooperatife üye minibüslerin Marmaris Otogarı'nda yolcu almaması için karşı kooperatif üyelerinin her türlü yola başvurduklarını belirten Kooperatif Başkanı Meşeli, "Üyelerimizin artık dayanacak gücü kalmadı. Biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek değil. Herkes eşit olarak hakkını alsın, sayın valimiz başta olmak üzere devlet büyüklerimizden bizi bir araya getirerek, sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Yaklaşık 8 aydır sürdürdüğümüz haksız rekabet mücadelemize yetkililerin artık kulak vermesini istiyoruz" açıklamasını yaptı.
Öte yandan, akşam saatlerinde Dirgime Köyü'nde 54 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinden yaklaşık 30 kişinin, Marmaris'e yolcu taşıyan bir başka minibüse taşladıkları iddiasıyla gergin saatler yaşandı. Olaya müdahale eden Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 30 kişiyi gözaltına aldı.