YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da Türk Kızılay gönüllülerine çadır kurma eğitimi

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık: - "Afete en hazır kurum Kızılay. 3 bin 500 kişiye 72 saat içinde çadırlarımızı kurup barınma imkanı sağlayacak potansiyele sahibiz"

Türk Kızılay Muğla Şubesince olası afetlere hazırlık amacıyla gönüllülere çadır kurma eğitimi verildi.

Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde 60 gönüllü gencin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Ege Bölgesi Afet Yönetim Merkezi'nden eğitmenler, uygulamalı olarak çadır kurma ve toplama konusunda katılımcılara bilgi sundu.

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın deprem kuşağında olduğunu belirterek, olası afet durumlarında çadırların çok önemli olduğunu söyledi.

Depremde yerel yönetimler tarafından toplanma yerleri belirlendiğini dile getiren Kayacık, vatandaşların bu yerleri öğrenmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Böyle bir etkinliği Muğla'daki üniversitede de yapmak istediklerini kaydeden Kayacık, ilerleyen günlerde de deprem senaryolu afet tatbikatı gerçekleştirerek hem yemek çıkaracaklarını hem de insanları çadırlara yerleştireceklerini söyledi.

Türk Kızılay Muğla Şubesi bünyesinde 16,5 metrekarelik ve her biri 5 kişilik 700 çadırın kullanıma hazır olduğu bilgisini veren Kayacık, şunları dile getirdi:

"Afete en hazır kurum Kızılay. 3 bin 500 kişiye 72 saat içinde çadırlarımızı kurup barınma imkanı sağlayacak potansiyele sahibiz. 2,5 saat içinde İzmir Ege Afet Müdürlüğünden sıcak çorba, çay, kahve, meşrubat ve ekmekle olay yerine müdahale edebiliyoruz. 72 saat içinde de 27 bin kişiye üç çeşit sıcak yemek verebilecek potansiyelimiz var. 72 saatten sonra daha yıkıcı bir deprem olduğu zaman Türkiye genelinde Türk Kızılayının gücünü buraya aktardığımız zaman 327 bin kişiye üç çeşit sıcak yemeği çıkarabilecek gücümüz ve potansiyelimiz var. Afete en hazır kurum Kızılay'dır."

- "İnsanlara faydalı olabileceğim için mutlu hissediyorum"

MSKÜ Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Ayşegül Koyun da yeni kurulan bir topluluk olduklarını, Türk Kızılay Muğla Şubesi ile iş birliği içinde üniversite kolunu oluşturduklarını söyledi.

Koyun, "Aldığım eğitimle insanlara faydalı olabileceğim için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Çok güzel bir etkinlik oluşturduk." dedi.

Muğla Genç Kızılay Başkanı Berke Altınsoy da 18-30 yaşlarındaki herkesi Kızılay'ın yaptığı insani yardımlarına davet etti.

Etkinliğin çok verimli geçtiğini ifade eden Altınsoy, yeni gönüllüler beklediklerini söyledi.

Etkinliğe Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ile ilgili kurum müdürleri de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler