Muğla'da tartışmalara neden olan ve Muğla merkez Akçaova mevkiine kadar BOTAŞ tarafından boruları döşenen doğalgaz dağıtım şebekesinin şehir içi bağlantı işi için lisans ihalesi başvuruları 27 Nisan tarihinde sona erecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) 2 Mart /2012 tarihli toplantısında, Muğla, Yatağan, Ula ve Bayır şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi için "Muğla Doğal Gaz Dağıtım Lisansı" ihalesi yapılmasına, karar verildi. Karar 29 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Muğla, Yatağan, Ula ve Bayır yerleşim birimlerinden oluşan dağıtım bölgesi için, "Muğla Doğal Gaz Dağıtım Lisansı" İhalesi, Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak. Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek.
İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan şirket, lisans yürürlülük tarihinden itibaren şehirlerde ayrı ayrı olmak üzere, Muğla ve Yatağan şehirlerinde en geç altı ay içinde dağıtım şebekesi imalatı gerçekleştirmek sureti ile yatırıma fiili olarak başlayacak. Muğla ve Yatağan'da en geç 18 ay içinde herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlayacak.Lisans ihalesi için yeterlilik almak isteyen şirketler, en geç 27 Nisan 2012 Cumagünü saat 17.00'ye kadar elden teslim edecekler. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
SERMAYA EN AZ 1 MİLYON TL
EPDK tarafından yapılan açıklamada, Muğla Doğalgaz Dağıtım İhalesi'ne katılmak isteyen şirketlerin 1 milyon TL'nin altında sermayesi olmaması gerekiyor. Bunun yanında Türkiye'de kurulmayan şirketler de doğalgaz dağıtım lisans ihalesine katılamayacak. Yeterlilik için başvuruda bulunacak şirketlerin 6 Nisan 2012 tarihine kadar yeterlilik ile ilgili sorularını kuruma yazılı olarak iletebilecekler. Bu tarihten sonra gelen veya yeterlilik ile ilgili olmayan sorular dikkate alınmayacaktır.Başvurularının değerlendirilmesi sonucunda yeterli bulunan şirketler, adreslerine yapılacak bildirimle, 5 bin TL karşılığı ihale dosyası almak ve teklif vermek üzere davet edilecektir.
GEÇİCİ TEMİNAT 1 MİLYON, KESİN TEMİNAT 2 MİLYON DOLAR
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu tarafından geçici teminat tutarı 1 milyon Dolar, kesin teminat tutarı ise 2 milyon Dolar olarak belirlendi. Dağıtım bölgesinde serbest tüketici olmak için gereken yıllık asgari tüketim miktarı lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıl için 15 milyon metreküp olarak belirlendi. Bu miktar, müteakip yıllar için Kurul tarafından her yıl yeniden belirlenecek. İhale ile belirlenen "Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli", lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 8 yıl boyunca Sistem Kullanım Bedeli olarak uygulanacak. Bu sürenin bitiminden sonra ise Sistem Kullanım Bedeli her yıl kurul tarafından fiyat tavanı yöntemi ile tespit edilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz