Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri Bitirme Projeleri Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya İzmir ve Manisa’da bulunan Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar ve Yaşar üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün makine ve endüstri mühendisliği bölümleri son sınıf öğrencilerinin hazırladığı 170 bitirme projesi katıldı. Makine ve endüstri mühendisliği dalında sanayici, akademisyen ve oda temsilcilerinden oluşan iki jüri grubu, ödül kazananları belirledi.
Makine Mühendisliği dalında Ruşen Can Acet birinci, Kazım Khadadi Saghay, Erdinç Gülenç ve Miraç Deniz ikinci, Volkan Demirci üçüncü oldu. Ender Gül, Mehmet Aydın Soydaş, Sercan Sabancı, Serdal Uyanık, Latif Akpınarlı, Mahir Kuyucu, Samet Yıldız ve Rüştü Özcan’ın projeleri ise mansiyon kazandı.
Endüstri Mühendisliği dalında Sinan Süha Tepebaşılı birinci, Hafize Düşünür ve Ayşe Özkıran’ın ortak projessi ikinci, Çağlar Can Zeybek ve Serkan Yılmaz’ın projesi üçüncü oldu. Tuğçe Güven, Gizem Çoban, Pınar Cevheroğlu, Gizem Erhamamcı, Ayşegül Baştekili ve Kevser Üçkardeşler ise mansiyon kazandı.
MMO Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, bu yıl ilk defa düzenledikleri yarışmayla öğrencileri üretime özendirmeyi, sanayiye yeni ve uygulanabilir projeler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
UYGULANABİLİR PROJELER
Makina Mühendisliği dalında birinci olan Ege Üniversitesi son sınıf öğrencisi Ruşen Can Acet, karbonfiber ve kompozit maddelerden ürettiği kabak kemane projesiyle büyük ödül kazandı. Aynı zamanda müzisyen olan Acet, Türkiye’de uygulaması olmayan bu tekniğin yurtdışında bazı enstrümanlarda kullanıldığını söyledi. Karbonfiberle üretilen kemanenin, ses ölçümlerinde orijinal kabak kemaneye çok yakın olduğunu, Türkiye'de çok kullanılan bağlamanın bu yöntemle üretilebileceğini söyledi.
Endüstri Mühendisliği dalı birincisi Yaşar Üniversitesi'nden Sinan Süha Tepebaşılı ise tavuk ürünleri ve yem üreten bir firma için hazırladığı “Akıllı Yem Dağıtım Sistemi” ile büyük ödül kazandı. Tepebaşılı’nın projesi, firmanın sevkiyat yaptığı civciv üretim tesislerinin hangisine, ne zaman ve ne kadar yem gönderileceğini otomatik olarak veren yazılım ve uygulamasından oluşuyor. İşlemi otomasyona bağlayan projenin yazılımı firmanın ofis olanakları kullanılarak hazırlandığı ve kullanımında uzmanlık gerektirmediği için optimum özellikler taşıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz