YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 4. Yılı

Deniz Yıldızları Kültür, Eğitim, Sanat ve Dayanışma Derneği, BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümünün 4.

Deniz Yıldızları Kültür, Eğitim, Sanat ve Dayanışma Derneği, BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümünün 4. yılında vatandaşlara pilav ve gül şerbeti ikram etti.

Dernek binasında verilen yemeğe, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar ile Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Murat Çetinkaya'nın eşi Kübra Çetinkaya, Yüksel Yancı'nın eşi Pakize Yancı, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ ve yakınları da katıldı. Yemek öncesinde, Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua okundu.

Meryem Üstündağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 4 yıldır her gün aynı acıları yaşadıklarını belirtti. Helikopterin düştüğü 25 Mart'ın kendilerinde ayrı bir psikoloji oluşturduğunu ifade eden Üstündağ, "Her gün onlarla yaşıyoruz" dedi.

Helikopterin düşmesine ilişkin soruşturmaya da değinen Üstündağ, "Savcılarımız işlerini çok iyi yapıyorlar, bize açıklamalar yaptılar. Bugüne kadar işin manevi boyutuyla kendimizi rahatlatmaya çalıştık. Bir dönem tutuklamalar oldu. O dönem farkına vardım ki bu olay ortaya çıkınca inanılmaz şekilde rahatlayacağız. Onun baskısı da çok ciddi. İnşallah çok kısa sürede umduğumuz şekilde sonuçlanır" diye konuştu.

Bir gazetecinin olayın suikast olup olmadığını sorması üzerine Üstündağ, şunları söyledi:

"Olay araştırılıyor, herhangi bir şey söylenmedi. Olayda kesinlikle ihmal var. Peki bu ihmal neden yapılır- Tesadüf bir olay olur, ihmal etmişsinizdir ama arka arkaya ihmaller olunca şahsi fikrim, bu işin boyutunu farklı hale getiriyor. Yani bir tek ihmal değil, ihmaller var işin içinde."

-Yasemin Güneş'in açıklaması-

Yasemin Güneş ise çocuklarıyla her gün bu acıyı yaşadıklarını söyledi. Olay aydınlatıldığı zaman acılarının biraz daha hafifleyeceğini ifade eden Güneş, "Sonuçta çocuklarımız babalarının neden öldüğünü merak ediyor. Büyüdükleri zaman ister istemez bu olayı araştıracaklar ve kafaları karışacak. Bir insanın 117 saatte bulunması devletin bir ayıbıdır" diye konuştu.

Olayın ardından geçen 4 yılda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Güneş, "Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'na müracaat yapıldıktan sonra her şey açıkça ortaya çıktı. Yani ihmaliyle, kastıyla her şey açıkça ortaya çıktı" dedi.

Kahramanmaraş'taki davada 2 yıllık kayıp olduğunu savunan Güneş, "Dava özel yetkili savcıya gidince bu olayın seyri tamamen değişti, süreç iyiye gidiyor" ifadesini kullandı.

Tazminat alıp almadıklarının sorulması üzerine Güneş, şunları söyledi:

"Mahkemeler sürüyor, kimsenin tazminat aldığı yoktur. Herkes bizim çok uçuk rakamlarla tazminat aldığımızı düşünüyor ama tazminatı alsak bize kağıt imzalattırıyorlar, bütün hukuki haklarınızdan vazgeçiyorsunuz. Hiçbirimiz tazminat almadık. Davalar devam ediyor. İnsanlar nedense bunu idrak edemiyorlar. Tazminat alsak biz neden tekrar dava açalım-"

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler