YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhtarlara Gemlik Belediye’sinden destek

Gemlik Belediyesi’nin ilçemizde hizmet veren muhtarlıklara yardım ve destek projesi, Belediye Meclisi’nin Mart ayı 2.

Muhtarlara Gemlik Belediye’sinden destek

Gemlik Belediyesi’nin ilçemizde hizmet veren muhtarlıklara yardım ve destek projesi, Belediye Meclisi’nin Mart ayı 2. Oturumunda görüşüldü. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın da seçim dönemi vizyon projelerinden olan muhtarlara destek projesi, mahallelerinde hizmet veren muhtarların ihtiyaçlarını gidermek ve vatandaşların taleplerine hızlı cevap vermek için çeşitli düzenlemeler getiriyor.
Gemlik Belediye Meclisi’ne sunulan raporda muhtarların çalışmalarını kolaylaştırarak muhtarlıklarda işleyişi rahatlatacak ve hızlandıracak projeler konuşuldu. Buna göre muhtarlıklara her ay 500 Türk Lirası’nı geçmemek üzere ayni yardım, ile nüfusu 5 binin üzerindeki mahallelerde, özellikle birkaç muhtarlık bürosunun yan yana olduğu yerlerde Belediye Çözüm Merkezleri kurularak mahalle sorunlarına ilişkin hızlı talep alınması ve kolayca çözüme kavuşturulması planlanıyor.
Mahallelerde hizmetler hızlanacak
Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye’nin çeşitli belediyelerinde muhtarların işini kolaylaştıracak benzer uygulamaların gerçekleştiğini belirtti. Başkan Sertaslan muhtarlara destek hakkında şöyle konuştu; “Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren belediyemizin mahallelerde yapacağı çalışmalarda, muhtarların haberi olmadan çivi çakılmayacak dedik. Şimdi değerli muhtarlarımızın ellerini bir nebze olsun rahatlatmak için meclisimizin de bilgisi dahilinde, muhtarlıklarımıza üst limiti belirli olacak şekilde aynı yardım sağlayacağız. Muhtarlarımız ihtiyaç duydukları malzemeleri belediyemizin desteğiyle kolayca temin edebilecekler. Ayrıca Eşref Dinçer ile Osmaniye mahalleleri, Orhaniye, Yenimahalle ve Kayhan mahalleleri muhtarlıkları yan yana. Bunun gibi yan yana hizmet veren muhtarlıklarımız var. Nüfusu 5 bini geçen mahallelerimizde ve birlikte hizmet veren muhtarlıklarımız yakınında “Belediye Çözüm Merkezi” oluşturacak, buralarda istihdam edilecek personelin aynı zamanda muhtarlara da destek olmasını sağlayacağız. Mahallelerimizde tüm işler hızlıca çözüme kavuşacak” dedi.
Muhtarlara destek çalışmalarını içeren komisyon raporu Gemlik Belediye Meclisi üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Muhtarlara Gemlik Belediye’sinden destek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler