Evinizde krallara layık mükemmel kıvamlı çorba yapmak için şeflerin ve gıda uzmanlarının verdiği ipuçlarını bir araya getirdik. Sıcak çorbanın içinde beklenmedik etkiler yaratan malzemelerin sırlarını öğrendiğinizde hemen denemek isteyeceksiniz. Bu sonbaharda hastalıkları uzak tutmak için birbirinden sağlıklı çorbaları yapmak için mutfakta bol bol keyifli vakit geçireceksiniz.
Önceden hazırladığınız tavuk, sebze ve et sularını buz kalıplarında dondurarak her çorbaya konmak üzere kullanabilirsiniz.
Özellikle püre haline getirilmiş çorbalar ve et suları hazırlarken kullanışlı olan bir el blenderı ile hayatınızı kolaylaştırın ve çorba tadını daha iyi hale getirin.
Dünyaca ünlü aşçılar pişirme işlemi sırasında çorbanızı asla kaynatmamanızı tavsiye ediyor. Çorbayı kaynatmamak içindeki malzemelerin daha dokulu olmasını sağlarken çorba suyunun da daha berrak olmasını sağlar.
Çorbayı saklama şekliniz kadar hazırlama şekliniz de önemlidir. Bu yüzden çorbanızı soğuyana kapağını açık bırakmalısınız. Sıcak buharı hapsetmek bakteri üremesine yol açabilir. Çorbanızı buzdolabına koymadan önce veya ısıtmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ekstra besin takviyesi için yoğun yeşillikleri çorba tariflerine dahil edebilirsiniz. Bu sayede hem çorbanız daha şık görünecek hem de besin değeri artmış olacak.
Bir dahaki sefere ev yapımı çorba yaptığınızda ve bir şeyin "eksik" olduğunu hissettiğinizde, lezzetini arttırmak için ona biraz narenciye veya sirke ekleyin. Çorba tariflerinde asidik ilaveleri sık sık unutuyoruz veya atlıyoruz, ancak inanılmaz bir lezzet farkı yaratıyor.
Mümkün olduğunca çabuk bitirmek istemek cazip gelse de ev yapımı çorba pişirirken zaman ayırmanız önemlidir. Usta şefler çorbaların düşük sıcaklıkta uzun süre pişirildiğinde daha iyi olduğuna dikkat çekiyor.
Bağışıklığı güçlendirmek önemlidir. Özellikle soğuk algınlığı ve nezlenin her yerde göründüğü çorba mevsiminde. Çorba tariflerinize mantar ekleyerek bunu kolayca yapabilirsiniz.