Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi toplantısına katılan Marmara Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Direktörü Murat Daoudov, "Büyüyen ekonomisi ile Türkiye artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke. Türkiye'de merkezi idare, yerel yönetimler ve STK'lar işbirliğiyle çok önemli çalışmalar yapılıyor" dedi.
Marmara Belediyeler Birliği'nin de iştirakçi ortak olduğu Yerel Demokrasi Ajansları Birliği'nin (ALDA) liderliğinde yürütülen "WTD-Yerel Yönetim Birlikleri ve Sivil Toplum Ağları İçin Yeni Bir Hedef: Kalkınma İçin Birliktelik" isimli AB projesinin açılış töreni, Brüksel'de AB Bölgeler Komitesi'nde yapıldı. Komite Başkanı Mercedes Bresso'nun ve ALDA Başkanı Per Vinther'in açılışını yaptığı konferansta, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Kalkınma ve İşbirliği Daireleri ile Avrupa Konseyi ve Birleşmiş
Milletler Kalkınma Programı temsilcileri Avrupa'nın kalkınma işbirliği programının çeşitli boyutlarını ele aldı.
Devam eden oturumlarda MBB Uluslararası İşbirliği Direktörü Murat Daoudov, Bulgaristan Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mariana Ivanova, Orta ve Doğu Avrupa Yurttaşlar Platformu Direktörü Chuck Hirt, Akdeniz ve Karadeniz'de Sürdürülebilir Kalkınma ve Fakirlikle Mücadele Uluslararası Federasyonu Temsilcisi Maria Rita Ines Mura, Yardım ve Kalkınma İçin Avrupa STK Konfederasyonu Uzmanı Elise Vanormelingen, Romanya Yerel Kalkınma İçin Ortaklık Vakfı Direktörü Ana Vasilache ve ALDA Genel Sekreteri Antonella Valmorbida birer konuşma yaparak, yerel yönetimler ve sivil toplum ağları arasındaki işbirliğinin durumunu tartıştı. Büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke olduğunu belirten Murat Daoudov, "Başta TİKA olmak üzere merkezi idarelerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının Balkanlar, Orta Asya ve Afrika'ya yönelik yürüttükleri çalışmalar stratejik önemde. Yardımların verimliliğinin artırılması için bu üç kesim arasında işbirliği ve koordinasyonun da artırılması gerekiyor. Özellikle Balkanlar'da yapılan restorasyon çalışmalarında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile STK ve işadamları dernekleri arasındaki ortaklık örnek bir çalışmadır. Türkiye artık yardım alan değil, yakın coğrafyasına sürekli yardımda bulunan bir ülke konumundadır" diye konuştu.
WTD projesi, Avrupa çapında yerel yönetim ve sivil toplumu bir araya getirerek kalkınma işbirliği konusunda bilinçlendirme ve farkındalığı oluşturma hedefini güdüyor. Proje ortakları toplantısında Murat Daoudov ve MBB Uzmanı Mustafa Özkul, Birlik ve Yerel Yöneticiler İşbirliği Derneği (YÖNDER) adına projenin müzakerelerine katkıda bulundu. Görüşmeler neticesinde kalkınma işbirliğinde ortaklık için bir "WTD İttifakı"nın oluşturulması görüşü benimsendi. Söz konusu girişim ile her iki sektörün Avrupa Komisyonu nezdinde bu alandaki paydaş konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Bulgaristan, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Slovakya, Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Hırvatistan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve İsrail'den yerel yönetim birlikleri ve yerel demokrasi alanında çalışan sivil toplum kuruluşları çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde bir araya gelecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz