YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş Valisi Tavuk Çiftliğinde

Pa Tavukçuluk adlı çiftlikte incelemelerde bulundu.Burada çalışmalarla ilgili çiftlik sahibinden bilgi alan Vali Ali Çınar,...

Muş Valisi Tavuk Çiftliğinde

Pa Tavukçuluk adlı çiftlikte incelemelerde bulundu.

Burada çalışmalarla ilgili çiftlik sahibinden bilgi alan Vali Ali Çınar, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Devlet olarak bir yandan eğitim ve sağlık hizmetlerini arttırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Vali Çınar, sanayi ve ticarette de üretim faaliyetlerinin yükseltilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Devlet olarak yönlendirici rolleri olduğunu vurgulayan Çınar; “Artık üretim faaliyetlerini devlet değil, özel sektör yapıyor. Gerçekten özel sektörümüz imkan verildiği takdirde, teşvik edildiği takdirde çok güzel tesisler yapıyor. Burada da gördüğünüz gibi Türkiye’nin en modern tesisleri arasında yer alan bu üretim tesisi, en üstün seviyede, hijyenik şartlara sahip yumurta üretiyor. Bölgemizde de şu anda satışa sunuyorlar. Günlük yaklaşık 50 bin civarında yumurta üretiliyor ve günlük satılıyor. Biliyorsunuz yumurta en temel besin maddelerinden bir tanesi. Günlük tüketilmesi gereken süt gibi, et gibi protein desteği sağlayan gıda maddelerinden bir tanesidir. Ancak bu gıdalarımızın çok sağlıklı, çok hijyenik şekilde üretilmesi gerekiyor ve satışa sunulması gerekiyor” dedi.

Bu tür üretim tesislerinin Muş’ta artmasını temenni ettiklerini belirten Çınar; “Bu konuda zaten hepinizin bildiği üzere ilimiz yeni teşvik sistemi ile 6. bölgede yer almakta. Çok büyük teşviklerle bu tür üretim faaliyetlerine destek olarak da verilmekte ve bunları iyi kullanmak lazım. Muş ilimiz hakikaten sahip olduğu coğrafi potansiyeli ile ana karayolu üzerinde, ana demir yolu üzerinde ulaşım imkanımız var. İnsanlarımız son yıllarda daha da çalışkan bir şekilde üretim faaliyetlerine katılıyorlar. Yatırımcılarımızı, özellikle yerli yatırımcılarımızı Muş’ta yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Hem Muşlu hem de dışarıdan gelen, ortaklık yapmak suretiyle de burada çoğalmasını temenni ediyorum. Çünkü biz şehrimizi ancak bu tür yatırım faaliyetlerini hızlandırarak kalkındırabiliriz. Çalışmak için iş gücümüzü istihdam edeceğimiz genç insanımız var. Yeter ki bu tür tesisler yapılsın. İşte burada 10 kişi en güzel şekilde çalışarak tesisteki üretim faaliyetine katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 milyon TL civarında bir harcama yaparak modern bir tesis kurduklarını belirten Tan-Pa Tavukçuluk sahibi Hüseyin Akdemir ise, çiftlikte 53 bin civarında tavuk bulunduğunu söyleyerek; “Günde yaklaşık 50 bin yumurta üretiyoruz. Burada üretilen yumurtaları öncelikle Muş ve bağlı ilçelerine satışını yapıyoruz. Ayrıca Siirt, Batman, Bitlis ve Bingöl’e satışlarımız yapılıyor. Şu anda pazar sorunumuz yok. Günlük satışlarımız devam ediyor” diye konuştu.

1980 yılında ilkel şartlarla bir çiftlik kurduklarını ifade eden Hüseyin Akdemir, daha sonra ortaklarıyla aldıkları bir karar sonucu modernleşmeye gittiklerini söyledi. Akdemir, çiftlikte 10 kişinin istihdam edildiğini ve yumurtaların el değmeden paketlendiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler