YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'dan 70 Ülkeye Giyim Ürünü

Eser AYDIN/MUŞ, İstanbul’da faaliyet gösteren Muşlu tekstilci Metin Akaydın, Tekel Genel Müdürlüğü'nün üretimi durdurduğu Muş Yaprak Tütün İşletmeleri'ne ait depo

Muş'dan 70 Ülkeye Giyim Ürünü

Eser AYDIN/MUŞ, İstanbul’da faaliyet gösteren Muşlu tekstilci Metin Akaydın, Tekel Genel Müdürlüğü'nün üretimi durdurduğu Muş Yaprak Tütün İşletmeleri'ne ait depo ve atölyeleri Özel İdare Müdürlüğü'nden kiralayarak 2005 yılında 52 personel ile üretime başladı. Merkeze bağlı köylerden servislerle alınan ve akşam evlerine dönen 300 kadın işçi ile 200 kadar erkek işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında günde 5 bin, ayda ise 130 bin deniz şortu, atletizmden kayak sporuna kadar spor malzeme üretimi yapılıyor. Hammadde İstanbul'dan Muş'a geliyor, spor malzemesi üretiminden sonra yine ürünler İstanbul'a gönderiliyor ve oradan başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 70'e yakın ülkeye ihraç ediliyor. Memleketi Muş'un ekonomisine yıllık 15-20 milyon TL katkıda bulunduklarına dikkati çeken iş adamı Metin Akaydın, şöyle dedi:
"Özel İdare tarafından kiraya verilen eski Tekel depolarında üretim yapıyoruz. 300ü kadın 500 işçi çalıştırıyoruz. Özel İdare Müdürlüğü depolardan ikisini daha verirse, üretim kapasitesiyle birlikte çalıştırdığımız işçi sayısını 900'e çıkarırız. Haftada 6 gün üretim yapılıyor. Köylerdeki personeli sabahları servislerle alıyor, iş bitiminde de evlerine bırakıyoruz. Eğer bize iki depo daha verilirse, Muş'un refah düzeyi yükselir."
Dört yıldır fabrikada çalıştığını söyleyen Sevim Kılıç, şöyle konuştu:
"Benim gibi yüzlerce kadın burada çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Bugüne kadar tarlanın dışında çalışmamıştım. Çalışma ortamımız çok iyi. Muş gibi bir kentte kadınlara yönelik bu fabrikanın açılması büyük bir nimet. Kadınlar hem aile ekonomisine katkıda bulunuyor, genç kızlar ise kazançları ile çeyizlerini diziyor."
İstanbul'dan Muş’a gelerek tekstil atölyesinde 2 ay önce işe başladığını söyleyen Sabahattin Akova ise, "İstanbul’da ev kirası, yol parası, daha doğrusu hayat şartları pahallı. 16 yıl çalıştıktan sonra böyle bir iş yerinin Muş’ta olduğunu duydum ve evimi getirdim. Memleketimde çalışmak hem daha kolay hem de maddi açıdan daha uygun. Keşke Muş’ta bunun gibi birkaç işletme daha olsa da Batı'ya göçü durdursak" diye konuştu.
Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Güneyik Köyü'nden her gün servis aracı ile gelip tekstil atölyesinde çalıştığını söyleyen Müzeyyen Sabak, "Bizim grup, 40 bayandan oluşuyor ve 45 kilometre uzaklıktaki köylerden geliyoruz" dedi.

Muş'dan 70 Ülkeye Giyim ÜrünüMuş'dan 70 Ülkeye Giyim ÜrünüMuş'dan 70 Ülkeye Giyim Ürünü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler