YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müsiad Konya Lojistikte Beklentilerin Karşılanmasını İstiyor

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi, Lojistik Merkez ile ilgili çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi, Lojistik Merkez ile ilgili çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Lojistik Komitesi'nin çalışmalarında önemli bir noktaya geldiğini belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, "Lojistik Komitesi bu güne kadar lojistik alanında birçok önemli faaliyet gerçekleştirdi. Lojistik Türkiye İstişare Toplantısı, Lojistik Komisyon Toplantısı ile konunun muhataplarını bir araya getirerek ortak fikir alışverişi gerçekleştirilmesine öncü oldu. Bunun yanı sıra Konya'da lojistik sektöründe çalışan kamu ve özel firmalar da komitemizin çalışmasında aktif olarak yer aldı" dedi. Lojistik Merkez'in kurulmasının Konya sanayisi için bir dönüm noktası olacağını ifade eden Korkmaz, "Şehrimiz 2011 yılında 1,2 milyar dolar gibi önemli bir ihracat oranını gerçekleştirdi. Bu da Konya sanayisinin ihracatta daha ileri kapasitelere yükselebileceğinin bir göstergesi oldu. Ancak, Konya'nın liman bağlantısını sağlayan Mersin demiryolu hattının çift yönlü olması ve Lojistik Merkezin faaliyete geçmesi bizim ihracat oranında daha ileri rakamları yakalamamızda önemli bir dönüm noktası olacaktır" şeklinde konuştu.

Lojistik Merkez ile ilgili önerilerini de sunan Başkan Korkmaz şöyle konuştu: "Ürününüz ne olursa olsun ortalama olarak maliyetinin yaklaşık yüzde 10'unu lojistik maliyetler oluşturuyor. Bunun yaklaşık yüzde 50-60'ı nakliye maliyeti; yüzde 30-35 depolama ve stok maliyeti; yüzde 5-10'u ise yönetim ve bilişim maliyetlerinden oluşuyor. Ancak lojistiğin maliyeti sadece bu kalemlerden ibaret değil. Eğer daha karlı bir işletmeye sahip olmak istiyorsak daha az stokla daha hızlı üretip, hızla müşteriye ürünü teslim edip ürün bedelini tahsil etmemiz gerekiyor. Bunu ne kadar hızlı yaparsak o kadar karlı ve verimli çalışmış oluruz. Diğer taraftan, 2012 yılı yatırım programına alınmış olan Konya Lojistik Merkezinin ihalesinin 1 ay içinde yapılacağına dair Mart ayı içinde açıklama yapılmıştır. Beklentimiz bu sürecin bir an evvel tamamlanarak inşaat safhasına geçilmesidir. Konya Lojistik Merkezinin Akdeniz'e ve Mersin Limanına hızlı ve etkin bağlanabilmesi için Konya-Mersin demiryolu hattının mevcut güzergahında çift hatlı, sinyalizasyonlu, işletme hızı yüksek altyapı projesinin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmalıdır ve hızlandırılmalıdır. Uzun vadede genişleme imkanları değerlendirilmelidir. TCDD'nin mevcut yapılanmasında Konya, Adana Bölge Müdürlüğü'ne bağlıdır. Konya demiryollarının bir kısmı da Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü'ne bağlıdır. Konya'ya ilişkin küçük sorunların çözümünde karar alabilmek için Adana'nın onayı beklenmektedir. Konya'daki sorunların yerinden çözülebilmesi, gerekli yatırım kararlarında inisiyatif alınabilmesi için TCDD Konya Bölge Müdürlüğü ivedilikle kurulmalıdır. Halen işlemekte olan Ankara - Konya YHT'nin varlığı, iş yoğunluğu ve gelecek projeksiyonu da bu düşünceyi desteklemektedir. Şehrimiz adına önemli bir müjdeyi de buradan belirtmek isterim. Tüm bu hususları Konya'da tek elden takip etmek, tek ses, tek yürek olarak ortak bir hedefe enerjimizi yönlendirmek için sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan başkanlığında Konya'da Büyükşehir Belediyemiz, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, KOP İdaresi, MEVKA ve MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının iştiraki ile Konya Lojistik Platformunu faaliyete geçiriyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler