İSTANBUL (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 110 sanayici ve işadamıyla hafta sonunda Güneydoğu çıkarması yapacak.
MÜSİAD üyeleri 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek GAP İş ve Yatırım Forumu'na katılırken, Genel Merkez ve yurt çapındaki 27 şube yöneticisini biraraya getiren MÜSİAD Genel İdare Kurulu da 13 Mayıs'ta Şanlıurfa'da toplanacak.
MÜSİAD Genel Sekreter Vekili Nihat Alayoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) 2010 yılına kadar tamamlanabilmesi için gereken yatırımda özel sektörün payını artırmak amacıyla GAP İdaresi tarafından düzenlenen GAP İş ve Yatırım Forumu'na 110 üye sanayici ve işadamının da katılacağını belirtti.
Alayoğlu, Türkiye'nin en geniş kapsamlı ekonomik projesi olan GAP'ta yatırım ve iş fırsatlarına Genel Merkez üyelerinin yanısıra Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya gibi birçok MÜSİAD Şubesi üyesi işadamının büyük ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
"MÜSİAD'ın GAP çıkarmasına hazırlanan üye işadamları iş gezisi çerçevesinde Atatürk Barajı ve sulama tünelleri ile Harran Ovası'nı gezip bölge işadamlarıyla ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Bu arada Genel Merkez ve yurt çapındaki 27 şube yöneticisini biraraya getiren MÜSİAD Genel İdare Kurulu'nun da aynı tarihte Şanlıurfa'da toplanacak. 13 Mayıs'ta yapılacak MÜSİAD Genel İdare Kurulu'na Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılarak bir konuşma yapacak."
MÜSİAD Genel Sekreter Vekili Alayoğlu, forumda GAP'ın tamamlanmasında özel sektörün payını artırmak için bir dizi tespit ve öneriden oluşan bir paketin MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat tarafından açıklanacağını kaydetti.
Güneydoğu ile ilgili tespit ve önerilerin GAP eksenli olması gereğinin vurgulanacağı öneri paketinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılmış ve yapılacak en büyük, en kalıcı ve en isabetli teşvikin, bizatihi GAP projesinin kendisi olduğuna işaret edileceği bildirildi.
MÜSİAD Genel başkanı Dr. Bolat tarafından açıklanacak öneri paketinde, "Bundan sonra yapılması gerekenin; Devlet ve özel sektörün güç birliği yapması, doğacak sinerji ile de bir türlü bitirilemeyen projenin, ülkemize bir an evvel kazandırılması" uyarısında bulunulurken, GAP'ın bölge ülkelerini de kapsayan ortak bir iktisadi işbirliği, iş bölümü ve kültürel etkileşimin merkezi olarak ele alınması, GAP İdaresi'nin bir "Kalkınma Ajansı" olarak şekillendirilmesi, işbirliği ve ortaklıkların sürdürülebilirliğini sağlayacak altyapının derhal tamamlanması, bölgede ekonomik cazibe merkezleri oluşturulması gibi bazı teklifler bulunuluyor.