YURTHABER

Muş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş’ta çiftçiler kar altından şeker pancarı çıkarıyor

Muş’ta havaların erken soğuması ve kar yağışının aniden bastırması nedeni ile tarlada kalan şeker pancarları...

Muş’ta çiftçiler kar altından şeker pancarı çıkarıyor

Muş’ta havaların erken soğuması ve kar yağışının aniden bastırması nedeni ile tarlada kalan şeker pancarları kar altından çıkarılıyor. Çiftçiler, eksi 1 derecede tarlada çalışarak pancar sökümü yapıyorlar.
Muş’ta 16 bin 255 dekar alanda 2 bin 247 çiftçiye ait şeker pancarı tarlada kaldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız ise çiftçinin mağdur olmaması için çalışma başlattıklarını kaydetti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Yıldız, bu yıl kışın erken gelmesinden dolayı şeker pancarı eken çiftçilerin olumsuz etkilendiklerini belirterek pancar çiftçisinin mağdur olmaması için Şeker Fabrikası ile birlikte çalışma başlattıklarını vurguladı. Kar yağışından 16 bin 255 dekar alanda pancar ekimi yapan toplam 2 bin 247 çiftçinin etkilendiğini ifade eden Murat Yıldız şöyle konuştu: "Biz İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu konuda hasar tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şeker Fabrikası Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız hasar tespit çalışmalarından Malazgirt’te 390, Bulanıkta 604 ve merkezde bin 253 olmak üzere toplam 2 bin 247 pancar çiftçisinin 16 bin 255 dekar alanda ekim yaptığı pancar kar altında kaldığını tespit ettik."
Çiftçinin mağdur olmaması için yapılan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bir ön yazı ile bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Yıldız, "Tarlaların çamurlu olması sebebiyle vatandaşlarımız pancarlarını pancar sökme makinesi ile değil eski yöntemle sökmelerini tavsiye ettik. Ekiplerimiz bunu sürekli olarak takip etmektedir. Belki bu yöntemle pancar sökümü biraz sıkıntılı olacak ama çiftçilerimiz pancarlarını hasarsız toplamak için elle çıkarmak daha sağlılık olacaktır."diye konuştu.
Muş’un Sungu Beldesi’nde yaşayan ve 13 dekar alanda şeker pancarı eken Sebahattin Cengiz isimli vatandaş ise sökmüş oldukları pancarın yarısının toprak altında kaldığını belirtti. Cengiz, "Kar bu yıl erken yağdı. Bizde bayramdan sonra tarlamızı sökelim dedik ancak olumsuz hava şartları nedeni ile bu günlere kaldık. Geçimimizi çiftçilikle yapıyoruz. Bunun için hangi şartlarda olursa olsun. Bu pancarı kar altında çıkarıp fabrikaya teslim etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün tarlasına gelip tespit çalışması yaptığını belirten Cengiz bu konuda devletten yardım beklediklerini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler