YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta 'İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu' Tanıtım Semineri Düzenlendi

Muş'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca organize edilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' tanıtım semineri...

Muş'ta 'İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu' Tanıtım Semineri Düzenlendi

Muş'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca organize edilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Vedat Büyükersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Sedat Yenidünya, Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve işverenler katıldı.

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Muş'ta gerçekleştirilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' tanıtım seminerinde katılımcılara kanun hakkında bilgi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Sedat Yenidünya, seminerde yaptığı konuşmada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun tanıtımı için 81 ilde seminerler düzenlediklerini söyledi.

Yenidünya, beklentilerinin uzun vadede tüm toplumda iş güvenliği kültürünün gelişmesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği hükümlülüklerin toplumumuza benimsetilmesi ve etkin uygulanmasını sağlanması için en başta güvenlik kültürünün ülke düzeyine yaygınlaştırılması ve böylece kişilerin kendi sağlıklarını koruyup, geliştirme ve güvenliklerine önem vermelerinin mutlaka sağlanması gerekiyor. Ancak kültür değişimi uzun soluklu, ailede başlayan, çocuklukta başlayan, eğitimle başlayan bir çalışmadır. Bu konuda başarılı olabilmek için başta sosyal taraflar olmak üzere, iş sağlığı güvenliği alanındaki tüm aktörler işbirliği yapmalıdır."

Daha sonra konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise ilk olarak kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Kanunun çıktığı günden 6 ay sonra yürürlüğe girdiğini vurgulayan Büyükersoy, "İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu Haziran 2012 yılında çıktı, ancak uygulama Ocak 2013'te başladı. Kanunda bir takım yükümlülükler ve aynı zamanda cezai müeyyideler yer almaktadır. İşçi istihdam eden özel veya kamu sektörlerin bu yükümlülükleri bilmesinde fayda vardır. Çünkü ülkemizde maalesef insanlarımız sanki etten kemikten oluşmuşlar gibi bir uygulama ile karşı karşıyadırlar. Bundan dolayı bizde batı ülkelerinde, çağdaş ülkelerde yaşanandan çok daha fazla iş kazaları ve iş hastalıkları yaşanmaktadır. Her ne kadar ilimizde özel sektör yeterince gelişememiş ve istihdam sağlanmamış ise bu demek değildir ki bu kazalar yaşanmayacak. Bu kanun belli bir sayıya kadar işçi çalıştıran kurum ve özel sektörlerin iş sağlığı ve güvenliği uzmanı istihdam edilmesi yükümlülüğünü getirmektedir. Aynı zamanda işyeri güvenliğine göre işyerleri sınıflandırılmakta ve alınacak olan tedbirler kanunda belirtilmektedir. Tedbirlerin alınmaması halinde de para ve kapatma cezası uygulanmaktadır." şeklinde konuştu.

Seminerde bakanlık uzmanları tarafından katılımcılara kanun hakkında bilgiler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler