KADIN

Mutfak Tipleri

Eğer yeni bir mutfak yaptırmayı planlıyorsanız, plan tipinize karar verin ve işe koyulun...

Mutfak Tipleri

Eğer yeni bir mutfak yaptırmayı planlıyorsanız, plan tipinize karar verin ve işe koyulun...

1. Tek duvar tipi mutfak: Tüm aktivite alanlarının tek bir duvar boyunca sıralandığı mutafak tipidir. Dar ve uzun meknlar için idealdir.Özellikle bu tip mutfaklarda açık raf sistemleri hem işlevsel, hem de estetik bir çözüm sunabilir. Sirkülasyon ve çalışma alanlarını artırabilmek için üst kısmı tezgah görevi yapabilen tekerlekli alt dolap üniteleri, çekmece içlerine gizlenmiş çekilebilir tezgahlar, az yer kapladıkları için katlanır masalar ve üst üste konabilen tabureler tercih edilmelidir.

2. Yarımada tipi mutfak: Yarımada tipi mutfak, tezgahın bir bölümünün duvardan koparak yarımada biçiminde şekillenmesiyle oluşur. Bu tip mutfaklar özellikle oturma mekanıyla mutfağın orta bir alan içerisinde çözümlenmeye çalıştığı durumlar için idealdir.

3. Koridor tipi mutfak: Tüm aktivite alanlarının karşılıklı iki duvarda çözümlendiği mutfak tipidir. Uzun ama yeterince geniş mekanlarda ideal çözüm sağlar. Koridor tipi mutfaklarda yüksek bir buzdolabı tercih ediliyorsa, çalışma alanını özgür kılacak şekilde en uçta ve girişe yakın konumlandırılmalı.
4. L tipi mutfak: Tüm aktivite alanlarının birbirini kesen iki duvarda çözümlendiği bir mutfak tipidir. Hem büyük, hem küçük alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bu tip mutfaklarda, yemek yeme ve diğer aktiviteler ayrı bölüm olarak planlanırsa aileler için en uygun çözüm sunulmuş olur. L tipi mutfakların köşe bölümlerinin öznle çözümlenmesi gerekir. Köşede **kullanılabilecek alt dolaplar farklı biçimlerdeki kiler sistemleriyle daha etkin hale getirilebilir.

  1. U tipi mutfak: Tüm aktivite alanlarının mekanın üç duvarında çözümlendiği mutfak tipidir. Bu tip mutfağın köşe bölümleri televizyon yerleştirmek için ideal olduğundan buralarda duvara monte televizyon ve hoparlör sistemi düşünülebilir. Büyük U tipi mutfaklar, ortya masa konulması için elverişlidir. Geniş U tipi mutfaklarda ise tezgahın bir ucu genişletilerek ekstra çalışma yüzeyi olarak kullanılırken, bir kaç tabure ile de kahvaltı masasına dönüştürülebilir.
    6. Ada tipi mutfak:** Tüm aktivite alanlarından bir yda birkaçının mekanın ortasında çözümlendiği mutfak tipidir. ve geniş alan için uygundur. Ada tipi mutfağın en temel amacı, daha çok tezgah alanı yaratmaktır. Bu tip mutfakların en önemli iki faydası, iki kişinin rahatlıkla çalışabilieceği hareket alanlarının kolaylıkla oluşturulabilmesi. Mutfak alanı çok küçükse taşınabilir tipte ada kullanılabilir. Bu tip adalr mekanın istenilen yerine istenilen pozisyonda yerleştirilebilir. Bağımsız ada üniteleri özellikle kiracılar için uygun bir çözümdür. Çünkü böyle bir ünite yeni eve de götürülebilir.
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler