Birleşik sözcükleri yazım kurallarına uygun olarak kullanmak isteyen kişilerin müziksever doğru yazılışı hakkında bilgi edinmeye çalıştığı bilinir. Bu bağlamda "Müziksever TDK kapsamındaki kurallara göre nasıl yazılmalıdır?" gibi bir soru ön plana çıkar. Ele alınan bu birleşik kelimenin doğru yazılışının nasıl olması gerektiği açıklanırken müziksever ifadesinin içerdiği sözcükler incelenmelidir. Buna ek olarak müziksever sözcüğünün hangi ekle bittiği de bu birleşik kelimenin doğru yazılışı hakkında ipucu veren bir detaydır.
Müziği seven ve müzik tutkusu olan kişiler için kullanılan müziksever ifadesi günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan birleşik kelimelerdendir. Bu birleşik kelimenin içerdiği iki ayrı sözcük incelendiği zaman "Müziksever ayrı mı yazılır?" sorusunun doğru yanıtına ulaşılabilir. İlgili sözcüğün Fransızca kökenli müzik ve Türkçe sever kelimelerinin bir araya getirilmesi sonucunda oluştuğu görülür. Bu birleşik kelimenin ikinci sözcüğünün sıfat-fiil eki olarak bilinen –er ile bitmesi ise "Müziksever bitişik mi yazılır?" sorusuna "evet" şeklinde yanıt verilmesi gerektiğini gösterir.
TDK Yazım Kuralları Kılavuzu'nun bitişik olarak yazılan birleşik kelimeler kategorisinde sıfat-fiil ekiyle biten sözcüklerin bu şekilde yazılması gerektiği belirtilir. Bu bağlamda pek çok metin türünde ve günlük yazışmalarda kullanılabilen müziksever sözcüğünün doğru ve yanlış yazılışı aşağıdaki gibi sıralanabilir:
TDK tarafından belirtilen kurallar sayesinde birleşik sözcüklerin hangi nedene bağlı olarak nasıl yazılması gerektiği kolaylıkla öğrenilebilir. Müziksever TDK'nin bitişik olarak yazılması gerektiği açıklanan birleşik sözcükler kategorisine dâhildir. Çünkü bu kelimenin ikinci sözcüğü olan sever ifadesinin sıfat-fiil ekiyle bitmesi, müziksever doğru yazılışının bitişik şekilde olması gerektiğini doğrular. Müziksever yazımı ile ilgili cümle örnekleri ise aşağıdaki gibidir: