YEMEK

Mynet Yemek İçerik Oluşturma Paneli Nasıl Kullanılır?

''Ben de Mynet Yemek ailesine katılmak istiyorum ama içeriklerimi nasıl gireceğimi bilemiyorum'' diyenler için adım adım bir kullanma kılavuzu oluşturduk.

Mynet Yemek İçerik Oluşturma Paneli Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Mynet anasayfasından Mynet Yemek'e nasıl ulaşabileceğimize bakalım.


  1. Anasayfada diğer servisleri yanında bulunan Yemek bölümüne tıklıyoruz.


Artık Mynet Yemek'in anasayfasındayız. Sağ üstteki üyelik işlemleri ikonuna tıklayarak profilimizi oluşturmak için ilk adımı atıyoruz.


Karşımıza gelen sayfada kişisel bilgilerimizi eksiksiz doldurup profilimizi oluşturuyoruz.


Bilgileri eksiksiz doldurup, kullanıcı olarak giriş yapıyoruz.

Yine üyelik işlemleri bölümünden profil sayfamız sayesinde insanların bizi ve içeriklerimizi daha yakından görüp, takip edebilecekleri alanları özenle dolduruyoruz.


Profil fotoğrafımızı yükleyip, kişisel bilgilerimizi girdiğimize göre artık içerik yükleyebiliriz.


Mynet Yemek anasayfasının sağ üst kısmında bulunan kalem ikonuna tıklayınca karşımıza aşağıdaki sayfa gelecek.

Artık tüm vaktimiz bu sayfada geçecek. Mynet Yemek hesabıyla giriş yaptıktan sonra sayfanın sol üstünde, soldan ikinci sırada bulunan kalem ikonuna tıklayarak yukarıdaki ekrana gelebilirsiniz.

Karşınıza çıkan metin kutularının içinde yazan açıklamalara uygun biçimde metinlerinizi girmeye başlayabilirsiniz.

Yemek tarifi dışında içerik (liste, yemek kültürü yazısı ya da video içerik...vb) yüklemek istiyorsak sol üstteki liste oluştur butonuna tıklıyoruz. Tarif yüklemek istiyorsak ise yine sol üstteki tarif yükle butonuna tıklıyoruz.

Kalem ikonuna tıkladığımız zaman bizi karşılayacak olan sayfa liste sayfası olacak.


Liste Başlığı: Yazmaya başladığınız içeriğin başlığı. Örnek başlık: Sadece İlk Harfler Büyük Yazılmalı.

Açıklama: Ya da spot, -yazılması zorunlu olmamakla birlikte- yazmaya başladığınız içeriğin en fazla 400 karakterden oluşan giriş bölümü. Bu kısa bölümde içeriğinizin ne ile ilgili olduğunu kısaca açıklamanızı öneririz. Eğer bir argümanınız varsa okuyucaların ilgisini devam ettirmek açısından bu bölümde içeriği neden yazdığınızı kısaca belirtmeniz içeriğin kalitesini arttırır.

İçerik Kaynak URL: Eğer çeviri bir içerik hazırlıyorsanız, özgün ve yabancı dildeki içeriğin kaynak URL'sini bu alana yazmalısınız.

Numaralı içerik: Açıklama'dan sonra, giriş yazmadan hemen liste yapmaya başlamak istiyorsanız Numaralı İçerik balonuna tıklamalısınız.

İçerik Başlığı: Ya da sayfa başlığı, İçeriğinizin giriş paragrafından önce başlık kullanmak istemiyorsanız burayı doldurmak zorunda değilsiniz.

Ana Metin Kutusu: İçeriğinizin giriş bölümünü buraya yazabilirsiniz.

Media İçeriği Ekle: Aşağıda detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

Kullanıcı panelimiz liste içerik girişine en uygun biçimde hazırlandı. Medya (video veya imaj dosyası) ekledikten sonra "+ Ekle" butonuna basarak bir sonraki maddeyi hazırlamaya geçebilirsiniz.


Örnek liste içerik


Tarif eklemek isteyenler için; tarif oluştur bölümü


Tarif kısmı için;

Yemeğin adı, hazırlama, pişirme, sunum dahil tüm süreçlerin toplam süresi ve kaç kişilik olduğuna dair bilgileri giriyoruz.

Görseller kısmına gelip, istediğimiz kadar görseli toplu olarak yükleyebiliyoruz. Ayrıca seçili görseli ana görsel olarak işaretleyip, yemek ana sayfasında görünecek olan görselimizi belirlemiş oluyoruz.

Dilersek tarif için bilgilendirici bir yazı giriyoruz.

Tarif kategorilerine tek tek tıklayıp etiketliyoruz. Birden fazla etiket seçebilirsiniz. Örneğin; Fırında Somon tarifi için ana yemek, diyet, dünya mutfakları ve sağlıklı beslenme kategorilerini seçebiliriz.

Malzeme listesi bölümünde dikkat etmemiz gereken nokta; miktar, tür ve malzeme adını ayrı ayrı girecek olmamız. Böylece oluşabilecek tüm karıışıklıkların önüne geçerken hem de belli bir düzen sağlamış oluyoruz. Eklediğimiz her malzeme ardından malzeme ekle'ye tıklıyoruz ve önümüze diğer malzememizi yazmamız için aynı bölüm geliyor.

Tüm malzemeler yazıldıktan sonra aşama aşama yemek tarifini giriyoruz. Tariflerin maddeler halinde oluşması için, gireceğimiz her cümleden sonra 2,3,4.. adımları geliyor. Her adımı birer cümle ile anlatıyoruz.

Varsa ipuçlarımızı yazıyoruz.

En son kendi websitemize link vermek istiyorsak, kaynak kısmına link ekliyoruz.

Sağ üst köşede bulunan taslak olarak kaydet butonuna ardından başka bir değişiklik yapmayacak isek yayına gönder'e tıklayıp onay için bekliyoruz.

Tarif girerken ara sıra kaydet ve öz izleme butonlarına tıklayarak içeriğimizin nasıl görüneceğini görebiliriz.

İşte bu kadar!

Şimdi içeriklerinizi bekliyoruz =)

En Çok Aranan Haberler