YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Myo'lara İskandinav Modeli Yolda

Meslek yüksekokulları düzeyindeki en güzel, etkili ve verimli eğitimin İskandinav ülkelerinde verildiğini belirten Prof. Dr....

Myo'lara İskandinav Modeli Yolda

Meslek yüksekokulları düzeyindeki en güzel, etkili ve verimli eğitimin İskandinav ülkelerinde verildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin, "Bizim de hedefimiz, İskandinav ülkelerindeki bu sistemi uygulayabilmek" dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) arasında düzenlenen 'Üniversite-Sektör İşbirliği' protokolü çerçevesinde 2011-2012 Eğitim-Öğretim döneminde 'Mesleki Uygulama I-II İş Yeri Eğitimi'ne katılan 78 öğrenci, programı başarıyla tamamladı. BSMMMO'nun BAOB Yerleşkesi'ndeki hizmet binasında gerçekleşen belge töreni ile sona eren 'Mesleki Uygulama I-II İş Yeri Eğitimi' kapsamında meslek mensuplarının bürolarında 28 hafta süresince teorik bilgilerini pratiğe çevirme şansı elde eden öğrenciler, törende meslek mensuplarına belge de takdim etti.

BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, 30-40 sene herkesin üniversite diplomasına sahip olduğu bir topluma sahip olacaklarını belirterek, "Bu bir taraftan iyi gibi görünse de diğer taraftan ara personel ve teknisyen kadroların olmadığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Ara eleman yetiştiren meslek yüksek okullarını ben çok önemsiyorum. Biz, aslında bu işbirliği sayesinde bir sene boyunca sizlerle çalışarak, sizleri deniyoruz. Meslek yüksek okullarından mezun olan arkadaşlarımızın ille de dikey geçiş ile eğitimlerine devam etmeleri gerekmiyor. İş bulma konusunda, meslek yüksekokulu mezunlarının lisans mezunlarına göre daha avantajlı olduklarını düşünüyorum" dedi.

BAOB Yerleşkesi'ndeki etkinlik, UÜ İİBF Muhasebe - Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Ertürk'ün konuşmasıyla devam etti.

Meslek yüksekokulu mezunlarını vasıflı eleman olarak tanımladıklarını belirten ve mesleki eğitimleri önemsediklerinin altını çizen UÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin ise hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Meslek yüksekokulları düzeyindeki en güzel, etkili ve verimli eğitimin İskandinav ülkelerinde verildiğini dile getiren Prof. Dr. Sevüktekin, "Bu ülkelerde meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler, dünyanın her yerinde aranılan ve yüksek ücretlerle çalıştırılan vasıflı elemanlar olarak kabul edilmektedirler. Bizim de hedefimiz, İskandinav ülkelerindeki bu sistemi uygulayabilmek" dedi.

EĞİTİME İSKANDİNAV MODELİ

Konuşmasında, İskandinav ülkelerinde uygulanan ve hayata geçirmeyi planladıkları eğitim sisteminin detaylarından da bahseden Sevüktekin, sisteme dair detayları şöyle anlattı:

"İskandinav ülkelerinde, öğrenciler meslek yüksekokuluna başladıkları zaman daha teorik eğitimleri başlamadan firmaya gidiyor. Firmada ilgili konuda birtakım bilgilerle donatılıyor. Sonra okulda 3 aylık teorik eğitimini alıyor. Ardından yine firmada bir aylık uygulamalı eğitimini alıyor. Ve yine 3 aylık teorik eğitimini almak üzere okula gidiyor. Böylelikle birinci süreci tamamlamış oluyor. Sonra öğrenci, 3 aylık uygulamalı eğitim ve beraberinde 3 aylık teorik eğitimini alıyor. Yani öğrenci toplamda, 3 aylık 3 tane teorik, 3 aylık 2 tane uygulamalı, 1 aylık 2 tane de uygulamalı eğitim alıyor" şeklinde konuştu.

BAOB Yerleşkesi'ndeki etkinlik, öğrencilerin büro ve ofislerinde görev yaptıkları işverenlere belge takdim etmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler