YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nabi Avcı: "2013'te Engelli Kadrosundan 311 Öğretmen Atadık"

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi"nin açılışı, Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

Nabi Avcı: "2013'te Engelli Kadrosundan 311 Öğretmen Atadık"

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi"nin açılışı, Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Nabi Avcı, Hükümet olarak son yıllarda engelliler için önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Öncelikle, bu projeyi hayata geçiren, engellilerin ürettiklerinin internet üzerinden satışına izin veren Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Hükümet olarak engellilerin önündeki her türlü engelin kaldırılması konusuna büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 2013'te engelli kadrosundan 311 öğretmen atadık, bugün bin 282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluştu. Engelli öğrencilerimiz için de okula ulaşma imkanı olmayan sayısı ne olursa olsun, bir tane bile olsa çocuklarımıza evlerinde eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz evlerine gidiyor ve yaşlarının gereği olan eğitimi evlerinde veriyor. Bu atölyenin yazarlarla başlaması ve çizerlerle devam etmesinden mutlu oldum" diye konuştu.

İLK ÇİZİMİ AVCI YAPTI
Konuşmaların ardından, programa katılanlara kum sanatıyla "teşekkürler" yazan Bakan Avcı, sanatçı Hasan Kaçan ile projenin ilk çizimini sahnede gerçekleştirdi. Avcı, daha sonra beraberindekilerle, proje kapsamında engellilerin yaptığı ürünlerin satışa sunulduğu "www.bencemakul.com" internet sitesinden ilk alışverişi yaptı. Programın sonunda bedensel engelli Uğur Tapan, katıldığı kursta çizdiği eseri Avcı'ya hediye etti.

Nabi Avcı: Nabi Avcı:

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler