YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Mıcam& Mıpel Fuarında

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Milano’da düzenlenen dünya ayakkabı moda trendlerinin belirlendiği, uluslararası Ayakkabı...

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Mıcam& Mıpel Fuarında

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Milano’da düzenlenen dünya ayakkabı moda trendlerinin belirlendiği, uluslararası Ayakkabı ve Deri Çanta Fuarı (MICAM& MIPEL ) fuarını ziyaret etti.

Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan önderliğinde Milano’ya giden Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Ömer Uçtu, Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı Öğr. Gör. Özgür Şaştım ve Öğr. Gör. Sabire Tırpan MICAM& MIPEL fuarında incelemelerde bulundu. Ayakkabı sektöründeki son gelişmeleri yerinde görme imkanı yaratan bu dünya fuarında erkek, bayan, genç ve çocuk ayakkabı modellerinin en seçkin örnekleri sergilendi. Birbirinden özgün tasarımların bulunduğu fuarda, İtalya, İspanya, Portekiz, İngiltere, Japonya, Brezilya, Fransa ve Türkiye’den yaklaşık 1750 katılımcı yer aldı. Dünyaca ünlü firmalarla sektör, yapı ve işleyiş hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Heyet, ünlü tasarımcılar ile birebir görüşmeler yaparak, gelecek yıl trendleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca İtalya’nın ünlü moda eğitim ve yayın kuruluşu olan Ars-Arpel ve özellikle ünlü tasarımcılar ile görüşülerek eğitim alanında işbirliği için ortak görüş birliğine varıldı.

Doç. Dr. Civan, fuara katılan Türk firmalarına ve dünyaca ünlü firmalara Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu okulun faaliyetlerinin yanı sıra özellikle Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi programının faaliyetlerini, ders içeriklerini ve sektöre sağlayacağı katkıları anlattı. Doç. Dr. Civan, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu 2 bin 400 metrekare atölye ile sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde öğrencilerin kendi üretim sahalarında da bilinçli olarak yetiştirilmelerinin hedeflendiğini ve şuan itibariyle kuruyemiş üretim atölyesinin, cam işlemeciliği atölyesinin, plastik atölyesinin faaliyete geçtiğini, halı atölyesinin ise ocak 2013 de faaliyete geçeceğini belirtti. Ayrıca Gaziantep ayakkabı sanayine hizmet edecek ve bölüm öğrencilerinin uygulama eğitimi alacakları modern bir ayakkabı atölyesinin kurulduğunu ifade etti.

Genel anlamda fuarı değerlendiren Doç. Dr. Civan, fuarda edinilen bilgi ve tecrübelerin yeni eğitim-öğretim döneminde ek kontenjan ile öğrenci alacak olan Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı öğrencilerine büyük katkılar sağlayacağını, öğrencilerin vizyonlarını genişleteceğini ve dolayısıyla Gaziantep Ayakkabı sektörüne olan faydalarının artacağını, gezilerinin hız kesmeden devam edeceğini belirtti ve özellikle ayakkabıcılık eğitimi alanında Türkiye’de iddialı olduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler