YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Narenciye Üreticilerine Pazar Payı, Ürün Tanıtım Ve Satışı Semineri

Silifke İlçesinde narenciye üreticilerine, pazar payı, tanıtımı ve satışı konusunda seminer verildi.Bilgilendirme seminerine Turunçgil Üreticileri...

Narenciye Üreticilerine Pazar Payı, Ürün Tanıtım Ve Satışı Semineri

Silifke İlçesinde narenciye üreticilerine, pazar payı, tanıtımı ve satışı konusunda seminer verildi.

Bilgilendirme seminerine Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Şahap Şimşekli, Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses ve Silifke bölgesinde ki üreticiler katıldı.

Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Şahap Şimşekli; Silifke ve bölgesinde toplam 20 bin dönüme yakın arazide narenciye üretimi yapıldığına dikkat çekerek, “Narenciyemizi en iyi şartlar altında satmaya, yol kenarlarına dökülmesini önleme gayretini gösteriyoruz. Iskarta olarak tabir ettiğimiz limonlarımızı da, değerlendirmek için mücadele ediyoruz. Narenciye ürünleri çok zor şartlar içerisinde satılıyor. Çoğu zaman üretici bile ürününü çok ucuz olmasına rağmen satmak zorunda kalıyor. Biz çiftçilerimizin ve narenciye üreticilerimizin refahını, mutluluğunu, kalkınmasını ve yok olmamasını istiyoruz. 30 bin tona yakın limonun yol kenarlarına ve dere kenarlarına dökülmemesi için mücadele ediyoruz” diye konuştular.

“MERSİN BÖLGESİNDE 600 BİN TONA YAKIN ÜRETİM VAR”

Üreticilerimizin en büyük sıkıntısının sattığı ürünlerden para kazanmaması olduğunu belirten Başkan Şimşekli, "Tüketici narenciye tüketemiyor, üreticide para kazanamıyor. İstanbul’da limonun tanesi 50 Kuruştan satılırken, neden bizim bölgemizde kilosu 20-30 Kuruştan satılıyor. Fiyat farkı İstanbul’a kadar neden bu kadar uzuyor. Mersin civarında 600 bin tona yakın limon üretimi yapılıyor. Bizim burada Ürgüp’teki narenciye depolarından daha sağlıklı daha güvenli soğuk hava depolarımız var. Limonumuzun ve diğer narenciye ürünlerimizin cinsine göre kaliteleri de çok iyi olmasına rağmen neden bu kadar düşük fiyattan satıyoruz. Limon üretimi Eylül ayında başlarken Şubat ayında halen devam etmektedir. Bizim bu sorunlarımıza çözüm bulmamız, narenciye ürünlerimizi nasıl daha yüksek fiyattan satarız, çürümeye terk edilen narenciye ürünlerimizi nasıl daha iyi değerlendiririz bunun önlemini almamız gerekir” diye konuştu.

Üreticilere bilgi veren yetkililer ise Silifke ve bölgesinde narenciye sorunlarının değerlendirilmesine yardımcı olmak, yapılabilecek bir yatırımda öncelikli olarak nelerin gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulunmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler