Her yaz sonu yaşanan evcil hayvan sokağa terklerinin ilçede sıkıntı yaratmaması amacı ile Narlıdere Belediyesi tarafından toplama ve kısırlaştırma işlemleri başlatıldı.
Her yıl 600 sokak hayvanın kısırlaştırma ameliyatlarının yapıldığı Narlıdere Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Biriminde çalışmalara hız verildi. Yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren Narlıdere Belediyesi veterinerlik hizmetleri birimi, bu süre zarfında 3 bin’in üzerinde sokak hayvanı kısırlaştırdı. Hayvanlardan insanlara geçen(zoonoz) hastalıklara karşı mücadele etmek amacı ile yılda 500 sokak hayvanın aşılarını yapan veterinerlik birimi, bugüne kadar 5 bin aşılama gerçekleştirdi.
Narlıdere Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi’nin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren veteriner hekim Berna Yeşilşiraz, "Amaçlarımız arasında Narlıdere ilçe sınırları içerisinde bulunan hayvanların sağlığının güvence altına almak, hayvan refahının sağlamak, sokak hayvanlarının popülasyonunun önlenmesi, hayvanlardan insanlara geçen(zoonoz) hastalıklara karşı mücadele edilmesi bulunmaktadır. Bu amaçla ilçemiz sınırları içerisinden toplanan sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, 5199 sayılı hayvan hakları koruma kanunu ve yönetmeliğinin belirlediği hükümler çerçevesinde kısırlaştırma, tüm koruyucu aşılamaları yapılmakta, trafik kazaları, zehirlenme ve hayvanlara şiddet uygulandığı her durumda acil müdahalelerde bulunulmaktadır. Narlıdere Belediyesi veteriner hizmetleri birimi tarafından verilen tüm hizmetler ile hayvanların sağlık durumlarının yanında, halk ve çevre sağlığının korunması amaçlanmaktadır” diye konuştu.
Narlıdere’de Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların en büyük destekçisi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, "İlçemizde her sene yazın sonu ve kış mevsimine girerken, sokağa terk edilen evcil ve cins hayvanlar ile karşılaşıyoruz. Başıboş hayvanların toplum sağlığını ve huzurunu tehdit etmemesi için gereken tüm önlemlerimizi şimdiden aldık. Narlıdere’mizde insan için tehlike arz eden ve hayvanlardan insanlara geçen kene ve diğer parazitler ile ilgili gerekli çalışmaları tamamlayarak bu sorunu da ortadan kaldırdık. 2 senedir ilçemizde böyle sorunlar yaşanmamaktadır. Biz özellikle vatandaşlarımızın başıboş hayvanlar konusunda duyarlı olmasını, böyle hayvanları görüp tespit ettiklerinde belediyemizin veterinerlik birimine bildirmelerini rica ediyorum. Bu ilçe hepimizin onu en güzel ve sağlıklı bir şekilde ileriye götürmek hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.
Öte yandan vatandaşların, Narlıdere Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi’ne ihbarda bulunmak ve bilgi almak için 238 30 01 (1216) numaralı telefonu arayabilecekleri bildirildi.
(İHA)