EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nedensellik ilkesi ne demek? Nedensellik ilkesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Nedensellik ilkesi birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Nedensellik ilkesi ne demek, anlamı nedir?

Nedensellik ilkesi ne demek? Nedensellik ilkesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Nedensellik ilkesi ne demek?

Birleşik kelimeler, iki veya daha çok sözcüğün birlikte kullanılması ile oluşurlar. İlk ortaya çıktıkları tarihten itibaren günümüze kadar gelen süreçte kalıplaşmışlardır. Değişmeden kullanılırlar. Birleşik kelimeleri oluşturan sözcükler anlamlarını kaybederek yeni bir kavramı tanımlayabilir veya anlamlarını korumaya devam edebilirler. Birleşik sözcükler genel itibarıyla yeni şeyleri isimlendirmek için kullanılırlar. Farklı sözcüklerin birleşmesiyle kullanım şeklini alan Nedensellik ilkesi ne anlama gelir? Nedensellik ilkesi TDK sözlük anlamı nedir?

Nedensellik ilkesi Ne Demek? Nedensellik ilkesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Nedensellik ilkesi birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.

Nedensellik ilkesi TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Her şeyin bir sebebi vardır ve aynı şartlar altında, aynı nedenler, aynı etkileri doğurur biçiminde özetlenebilen ilke

En Çok Aranan Haberler