Çiçek, "Kamu Başdenetçisi ile ilgili gazetelerde çıkan hususlar var. İlgili savcıyla görüştüğü hususunda karşılıklı ifadeler var. Ben bunları okuduktan sonra Meclis'e bağlı görev yaptığı için bir inceleme başlattım. Kamu Başdenetçisi ve deneticiler suç teşkil eden bir fiil işlediklerinde bunun nasıl soruşturulacağı belli ama disiplin soruşturması kanunda yok. Bu iki sebeple yok; ya öngörmemişizdir ya unutmuşuzdur ya da böyle görev yapacak birisinin disiplin suçu işleyeceğine inancımız yok" dedi.
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, HSYK'da değişiklik öngören tasarıyla ilgili şunları söyledi:
"Anayasa’ya uygunluk ilk incelenecek husustur. Meclis uygulamalarımızda yetkili olan komisyonlarımız ve Genel Kurul’dur. Her tasarı Meclis’e geldiğinde tartışması yapılır, herkes düşüncesini söyler.
Anayasa'nın 138. maddesinden daha da önemli CMK'nın 137. maddesi yani soruşturmanın gizliliği. Bu gizlilik üzerinde fazla durulmadı. Soruşturmanın gizliliğine uyulmadığı için birkaç günlük gözaltı süresinde hayatları kararıyor, onurları, itibarları zedeleniyor. Sonra beraat dahi etse bile bunu kimse hatırlamıyor. İkincisi de asil yargılamayı etkileme. Hukuku uygulayanlar önce kendi riayet etmeli.
Türkiye'de iki türlü siyaset var. Bir kayıt içi siyaset, bir de kayıt dışı siyaset. Kayıt içindeki siyaset kayıt dışındaki siyasi unsurların yaptığı siyasetten arta kalan kısmı yapıyor. Bu siyaseti yapanlar arasında anayasal kurum ve kuruluşlar var. Görevi siyaset olmadığı halde takındığı tavrı, sıfatı, ideolojisi için kullanıyorlar. Siyaset yapacaklarsa bir siyasi partiye katılırlar."
KÖŞK'E ÇIKIYOR
Çiçek, saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.