Türkçede bazı kelimelerin yazımlarında sık olarak hataya düşülür. Özellikle halk arasındaki günlük konuşma dilinde bazı kelimelerin telaffuzları ya da yazılışlarında yanlış yapılır. Farklı dillerden gelip zamanla Türkçeleşen kelimeler, birleşik türde kelimeler dışında bazı kelimelerin kısaltılmış hallerinde de yazım yanlışına düşüldüğü görülür. Bu tür hataların olmaması için Türkçe yazım kuralları oluşturulmuştur.
Kısaltmalar, bir terimin, özel ismin ya da kelimenin içinde yer alan harflerden biri ya da birkaçı kullanılarak o kelimenin daha kısa bir şekilde ifade edilmesi ve bir anlamda simgeleştirilmesi anlamına gelir. Kısaltma yaparken uyulması gereken bazı kurallar vardır. Numara kelimesi de özellikle adres tariflerinde, çeşitli durumlar için yapılan numaralandırmalarda yer alan ve yazımlarında ya da telaffuzlarında kısaltmaya başvurulan bir kelimedir. Türkçe yazım kurallarına uygun olarak kısaltılmalıdır. Bu kelimenin kısaltması no’lu olarak kabul edilmiştir. No'lu yazımı Türk Dil Kurumunun resmî internet sitesine göre de bu kurallara doğrultusunda olmalıdır.
Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlük sayfasında isim türünde yedi farklı tanımı yer alan numara kelimesi, İtalyanca kökenlidir. Kısaltılmış hali “no”dur. No’lu olarak kullanıldığı zaman numaralı anlamına gelir. Numara kelimesinin kısaltması olan No'lu TDK (Türk Dil Kurumu) sitesinde de yer alan bilgilere göre ayrı olarak yazılmalıdır. "No." numara kelimesinin kısaltılarak kullanılan hâlidir. Bu kısaltmaya bir ek geleceği zaman her kısaltmada olduğu gibi bu kısaltmanın da sonunda nokta olduğu için kesme işareti kullanılmaz.
Kesme işareti Türkçede özel isimlere eklenen durum, bildirme ya da iyelik eklerinden önce kullanılır. Kısaltmalarda ya da sayılarda ise eğer nokta kullanılmıyorsa kesme işareti gelebilir. Ayrıca bu kısaltmanın ayrı olarak yazılması da yazım yanlışı kabul edilir. Bu bağlamda "No'lu bitişik mi yazılır?" sorusuna "hayır" yanıtını vermemiz mümkündür.