Konuşmacıları arasında Nobel ödüllü Fizik Profesörü Andre Geim’in de bulunduğu isimleri ağırlayacak 18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınları ile Modifikasyonu Konferansı, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile düzenleniyor.
Dünyanın dört bir yanından akademisyen ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirecek olan, sağlık, otomotiv, uçak ve imalat sanayi, enerji, tekstil ve endüstriyel uygulamaları için büyük önem taşıyan 18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınları (Plasma esaslı teknolojileri) ile Modifikasyonu Konferansı, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile Kuşadası’nda, 15-20 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek. Açılışta seçili konuşmayı, İngiltere Manchester Üniversitesinden 2010 Nobel Ödüllü Prof. Andre Geim’in “Graphene and beyond” başlığı ile yapacağı konferans, yurt dışından yaklaşık 300, yurt içinden 200 akademisyen ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirecek.
Ortopedide kullanılan kalça ve diz protez yüzeylerinin, sürtünmelerini azaltarak aşınma ve korozyon dirençlerinin artırılarak, stentlerin ve implantların antibakteriyelliğinden uzun ömürlülüğüne, otomotiv sanayisinde kullanılan kaplamalara ve kendini yenileyen ve temizleyen nano teknolojili boyalardan leke tutmayan tekstil ürünlerine, genetik yapıların ilaçsız değiştirilmesinden canlı bilgisayar yapımına kadar pek çok alanda önemli çalışmalara yer verilecek konferansın başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Öztarhan yaparken, İzmir Üniversitesinden Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş Yerel Danışmanlık Komitesi içinde, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş de Organizasyon Komitesi içinde yer alıyor.
DÜNYA ÇAPINDA İSİMLER AĞIRLANACAK
Yüzey sertleştirmenin, aşınma ve korozyona karşı direncin, dayanıklılığın ve uzun ömürlülüğün çok büyük önem taşıdığı özellikler ile biyo uyumluluk, antibakteriyellik, doku rejerasyonu, hidrofobluk veya hidrofillik gibi özelliklerin ele alınacağı konferans, dünya çapında isimleri ağırlayacak. Bu isimler arasında 2010 Nobel Ödüllü Prof. Andre Geim’in yanı sıra, Amerika NEC Firmasından Dr.Greg Norton
hızlandırıcıların endüstriyel kullanımı ve yeni gelişmelerin yanı sıra eczalıkta kullanımından, Amerikan SPIRE Corp. İş Geliştirme ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Nader Kalkhoran yeni geliştirdikleri stentlerden ve biyomedikal ürünlerden, Japonya’dan Tokyo Rosai Hastanesi Nörocerrahi Bölüm Başkanı Prof. Hiroshi Ujiie ve Prof. Ryosuke Ikeguchi, kalp ve damar cerrahisinde ve ortopedide de kullanılan ve ihtiyaç duyulan malzemelerden, ülkemizin gururu ve dünyaca ünlü cerrahlarımızdan Prof. Yaman Tokat ise karaciğer naklinde malzeme açısından karşılaşılan zorluklarlardan bahsedecek. Ayrıca konferans sırasında yurt içinden ve yurt dışından tıp doktorlarının ve medikal alanda hizmet veren sanayicilerin ve uzmanların katılacağı, sağlık la ilgili sunum, soru/ cevap şeklinde 1.5 saatlik bir panel olacak.
EL ISISI İLE CEP TELEFONU ŞARJ EDİLEBİLİR Mİ?
Ayrıca dünyaca ünlü Çinli Prof. Zengliang Yu tahılların ve diğer canlıların iyon ışınlama ile mutasyona uğratılmaları, eko-sistemin kararlı hale getirilmesi ile ilgili sunum yaparken, Japonya’dan Prof. Hiroshi Tsuji doku rejerasyonu, Amerika’dan Prof. Floyd Del McDaniel nano sistem ve malzemelerden, İspanyadan Prof. Iñigo Braceras iyon ışınlamanın dişçilikte kullanılan implantlar üzerindeki öneminden bahsedecek. Amerika South-West Research Institute Araştırma ve Program Müdürü Prof. Ronghua Wei ve Danimarka’dan CemeCon Scandinavia şirketi Ceo’su su Prof. Christen Straede plasma esaslı teknolojilerin otomotiv, savunma ve imalat sanayiinde uygulamalarını sunarken, konu ile ilgili 1.5 saatlik panel düzenlenecek. Bunlara ek olarak Rusya High Current Electronics Institute Plazma Grup Başkanı Prof. Efim Oks’un da konuşmacılar arasında yer alacağı konferansta Amerikan Fayetville State Üniversitesi öğretim üyelerinden ve araştırma heyeti başkan yardımcısı Prof. Daryush Ila, elin sıcaklığı ile elektrik enerjisi üreterek cep telefonlarının yüklenmesi ile HongKong’dan Prof. Paul Chu biyomedikal alanda yapılan yeniliklerden bahsedecek.
EXPO 2020’YE DESTEK
40 yıllık bir geçmişe sahip ve Türkiye’de daha önce sadece 2005 yılında yapılan konferans için Türkiye, Japonya, Hindistan ve Çin arasından seçilmiş, TÜBİTAK destekli teknolojik araştırmaların ve çalışmaların dünyaca duyulması, bu konferans ile mümkün olmuştu. 2013 yılında konferansın Prof. Öztarhan başkanlığında, bugüne kadar düzenlendiği Amerika, İngiltere, Japonya, İtalya, Çin, Fransa gibi pek çok teknolojide ileri ülkenin ardından yeniden Türkiye’de düzenlenmesine uluslararası bilim komitesi tarafından karar verilmiştir. Etkinlikleri ile Türk kültürünü dünyaya tanıtacak ve İzmir’in EXPO 2020 adaylık faaliyetlerine büyük katkısı bulunacak konferans, Efes Celcius kütüphanesinde verilen davet ile açılacak, Mevlana ve semazen gösterileri ile renklenecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz