HABER

Nükleer santralın sahibi Rusya olacak

Rusya’nın Sesi, "İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya'nın malı olacak” dedi.

Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’in ses getiren Türkiye ziyaretini değerlendiren Rus medyasında, ziyaret sırasında anlaşması imzalanan nükleer santralın sahibinin Rusya’nın olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Rusya’nın Sesi, anlaşmaya uygun olarak Rusya’nın Türkiye'de ilk nükleer santral inşaatını gerçekleştireceğini belirtirken “İnşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya'nın malı olacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Sesi, Türkiye'de kurulacak nükleer santralin sahibi Rusya olacak” başlıklı haberinde, “Ankara'da imzalanan anlaşmaya uygun olarak Rusya Türkiye'de ilk nükleer güç santralinin inşaatını gerçekleştirecek. Hem de inşaatı tamamen Rusya tarafından finanse edilecek nükleer santral sonraları Rusya'nın malı olacak” dedi. Haberde şöyle devam edildi:

-“DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLUŞTURACAK”

“Bu projenin belirli derecede benzersiz uygulanma düzeni, günümüzde dünyada, nükleer santraller tesisi piyasasında bir örnek oluşturacak. Bugün Rusya, aynı zamanda 5 yabancı ülkede,bu arada Çin, İran ve Hindistan'da nükleer güç santralleri inşa etmekte olan bir tek ülkedir. Daha önce nükleer santralin işletime sunulmasından sonra Rusya nükleer santral kurulduğu ülkeden çekiliyordu. Bugün ise Rusya Türkiye'de uzun zaman için kalmak niyetindedir.”

Başlangıçta yüzde 100 oranında Rus sermayesi temelinde proje şirketi kurulacağı, gelecekte yüzde 49 oranında yabancı yatırımcıların, bu arada Türk yatırımcıları cezp edebileceği kaydedilen haberde, Türkiye’nin kararı için “Bu, nükleer enerji üretimini geliştirme yoluna girmek niyetinde olan ülke için oldukça bilgece bir karardır. Pekçok ülkeler Türkiye'nin pozitif deneyimini hesaba alarak aynı yolu tutabilecekler. Gelecekte Türkiye kendi topraklarında 2-3 nükleer santralın yapımını gerçekleştirmek niyetindedir. İlgili inşaat çalışmalarına Rusya da katılabilir” denildi. (ANKA)

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler