YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O doktor Van'ı terk etti

Van'da Milletvekili Özdal Üçer'in saldırısına uğrayan Doktor Oğuz Eroğlu memleketi Trabzon'a gitti

O doktor Van'ı terk etti

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer tarafından darp edilen Doktor Oğuz Eroğlu, yaşadıklarını Radikal’e anlattı. Dün öğle saatlerinde memleketi Trabzon’a gitmek için uçağa binmek üzereyken konuşan Eroğlu, Van’da artık can güvenliğinin olmadığını, yaşadıklarından dolayı mesleğinden dahi soğuduğunu anlattı. Eroğlu, milletvekili Üçer’in ‘faşist ve ırkçı doktor’ iddialarına ilişkin de, “Asıl şimdi yaralandım” dedi.

Van Bölge Hastanesi’nde Üçer’in, kaza yapan eşi ve kızının tedavisini yaptığı sırada fiziksel ve sözlü saldırısına maruz kalan Dr. Eroğlu yaşananları şöyLe aktardı: “Eşinin boynunda kesik, kızının karnında ağrı olduğunu biliyordum. Eğer bakmasaydım bunları nasıl bilirdim. Hatta bir ara eşi boyunluğunu çıkarmak istedi, ben izin vermedim. Birden gelip önce bana sonra diğer görevlilere bağırmaya başladı. Hastalara isimleriyle hitap etmeyi seviyorum, abla, teyze, ağabey diyorum. Sinirli olduğunu görünce ismiyle hitap etmek için adını sordum. Bana ‘Sen kim oluyorsun, adımı soruyorsun’ diye bağırmaya başladı. Hastanın başındayken yanıma geldi. Bir çocuk sever gibi, yanaklarımı ellerinin arasına aldı. İki eliyle aniden şamar attı.”

‘Hakkımı helal etmiyorum’

Milletvekili Üçer’in küfür de ettiğini söyleyen Dr. Eroğlu, “Bir yandan tekme atıyor, bir yandan küfrediyordu. Arkamı dönüp gittim. Hırsını alamadı, çıkışa geldi, yine tekme attı. Araya hastanenin güvenlikleri girdi. Yaptığı eşkıyalıktı” dedi.

Üçer’in milletvekili olduğunu bilmediğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti: “Ben doktorum, işime bakarım. Kim olursa olsun. Zaten televizyonlara çok çıkan biri değil ki, nereden tanıyayım. Eşi de benim aleyhimde konuşmuş, ‘ilgilenmedi’ demiş. Hakkımı helal etmiyorum eşine de.” Dr. Eroğlu, Üçer’in kendisine faşist, cemaatçi, ırkçı gibi sıfatlar kullanmasına, yediği dayaktan daha çok bozulduğunu belirterek, “Ben kesinlikle böyle biri değilim. Mart ayındaki Nevruz kutlamaları sırasında hastaneye polis de geldi, onlarca vatandaş da geldi. Hepsiyle aynı şekilde ilgilendim. Biz doktoruz, nasıl böyle şeyler düşünebiliriz” dedi.

Can güvenliğim yok

Savcılığa giderek, milletvekili Üçer hakkında şikâyetçi olduğunu belirten Eroğlu, can güvenliğinden endişe ettiğini şu sözlerle anlattı: “13 ay oluyor ben göreve başlayalı. Depremde birçok arkadaşımızı kaybettik. Van’la ilgili hiç güzel anım kalmadı. Bu adam eşine dostuna söylese gelip beni vururlar. Şu anda Trabzon’a gidiyorum. Amirlerimin haberi var. Mesleğimden dahi soğudum. Bir arkadaşımı bıçakladılar. Biz bu tür muamelelere sürekli maruz kalıyoruz. Sadece benim başıma gelmiyor.”

Eroğlu, Sağlık Bakanı ile pek çok yetkilinin aradığını ve ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunduğunu da söyledi.

Radikal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler