Ezgi Asaroğlu 2014 yılından bu zamana kadar devam ettiği O Hayat Benim dizisinden ayrıldı. Gerekçe olarak da ünlü oyuncunun tükenmişlik sendromuna yakalandığı ve bir süre oyunculuğu yapmayacağı belirtildi.Dizide Bahar'ı oynayan Asaroğlu son bölümlerdeki ağlama sahnelerinde rol yapamadı. Bu duruma isyan ederek ağlayan Ezgi Asaroğlu, sahne çekimlerinde de teknik ekibi bi hayli zorladı.
Zaman zaman krizlerin yaşandığı sette ünlü oyuncunun tükenmişlik sendromuna yakalanma sebebinin rol arkadaşı ve aynı zamanda sevgilisi olan Keremcem ile arasının açık olması gösterildi.
Meryem Uzerli de yakalanmıştı
Aslında bu furya ilk olarak Meryem Uzerli ile başladı. 2011-2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakteriyle öne çıkan Uzerli setteki yoğun ve uzun çalışma saatlerinin ruhsal yapısında oluşturduğu 'Tükenmişlik Sendromu' yüzünden çekimleri bırakıp Almanya'ya gitmişti.
Elçin Sangu da yakalanmış ancak yalanlamıştı
Bir ara Kiralık Aşk'ın yıldızı Elçin Sangu'nun da tükenmişlik sendorumuna yakalandığı yönünde haberler çıkmış, ünlü oyuncu bu konuyu yalanlamıştı.
Tuba Büyüküstün de yakalandığını belirtmişti
Yakın zamanda Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolünü paylaşacağı Siyah-Beyaz dizisinde ekrana gelecek olan Tuba Büyüküstün de katıldığı bir ödül töreninde, tükenmişlik sendromu nedeniyle Almanya'ya giden Meryem Uzerli'ye destek vermiş; "Her şeyi bırakıp gitme duygusunu ben de yaşadım. Çok yoruldum. Tatile, rahatlamaya ihtiyacım var. Meryem'in durumu zaman zaman tüm oyuncuların başına geliyor" demişti.
'TÜKENMİŞLİK SENDROMU' NEDİR?
Çalışan veya özel hayatında istediği mutluluğu yakalayamayan kişilerin büyük çoğunluğunda görülen tükenmişlik sendromu, günlük hayatı etkileyebilecek yoğunlukta yaşanabiliyor. İş, aile veya sosyal hayatta önemli eksiklikler yaratan bu durum hakkında Uzman Psikolog Alanur Özalp açıkladı.
Özalp; tükenmişlik sendromu hakkında şunları söyledi: "Bu sendrom başarılı kişilerin yaşamlarında onları zorlayan, sıkıntıya sokan olaylar sonucunda yaşadıkları bir nevi depresyon tablosu olarak adlandırabileceğimiz bir dizi semptomdan oluşan bir tablodur. Yorgunluk, isteksizlik, iştahsızlık, uykusuzluk gibi fiziksel şikayetlerin de eşlik ettiği bir durumdur. Kabuslar, ruhsal çöküntü, mutsuzluk, başarısızlık, korkular da bu tabloda yer alır. Tükenmişlik sendromu öncelikle sanatçılarda, yazarlarda ve iş adamlarında görülür. CEO düzeyinde çalışan kişilerde daha sık görüldüğünü söyleyebiliriz. İntihara kadar götürebilir. Bu şikayetlerin farkına erken varmak ve tedaviyi derhal devreye sokmak önemlidir. Tedavi olarak psikolojik terapi önerilmektedir. Psikolog desteği gereklidir.