İsim, zarf, sıfat, zamir gibi farklı türlerdeki kelimelerin yazımları da farklılık gösterebilir. Bu tür kelimeler başka kelimeler ile birlikte cümle içinde kullanıldığı zaman iki farklı anlamda kelime bir araya gelerek bambaşka bir anlama karşılık gelebilir. Hangi kelimenin hangi anlamda kullanıldığı cümlenin bütününe bakılarak tespit edilebilir. Nasıl yazılacağı ise Türkçe yazım kuralları tarafından belirlenmiştir.
O kadar TDK‘nin resmî internet sitesinde yer alan Türkçe Sözlük sayfasına göre beş farklı tanıma sahip bir ifadedir. Yeter, kafi, çok aşırı, sadece, onca gibi anlamlara karşılık geldiği gibi söylenen bir şeyin kesinliğini ifade eder. Türk Dil Kurumunda da yer alan Türkçe yazım kurallarına göre o kadar yazımı hangi anlamı ile kullanılırsa kullanılsın o kadar şeklindedir. O kadar yazımı aynı zamanda bazı atasözlerinde ya da deyimlerde de kullanılabilir.
Birleşik kelimeler ya da ifadeler ayrı yazılacaksa bazı yazım kurallarına uymalıdır. Bir araya gelen kelimelerin hiçbiri anlamını kaybetmiyorsa birleşik olarak yazılmasına gerek yoktur. O kadar yazımı ayrı olmalıdır. Türkçe yazım kurallarına göre bir cümle içinde yer aldığı zaman hangi anlamı ile kullanıldığı ya da ne ifade ettiği fark etmeksizin ayrı yazılmalıdır.
Türkçede bitişik yazılan kelimeler belli başlı kurallar doğrultusunda yazılır. Örnek olarak iki kelime bir araya gelirken ses düşmesine uğrarlarsa oluşan yeni ifade ya da kelime bitişik olarak yazılmalıdır. O kadar doğru yazılışı ayrı olduğu için bitişik olarak yazılması yazım yanlışı olarak kabul edilir. Ayrı yazılması gereken birleşik ifadelerden biri olan o kadar, cümle içinde ayrı olarak yazılmazsa yazım yanlışı yapılmış olur.