YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obaf Her İlde Bir Göletin Olta Balıkçılığına Açılmasını İstiyor

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye’de iki binden fazla gölet bulunduğunu ifade ederek...

Obaf Her İlde Bir Göletin Olta Balıkçılığına Açılmasını İstiyor

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye’de iki binden fazla gölet bulunduğunu ifade ederek her ilde bir göletin olta balıkçılığına açılmasını istediklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına her ilde bir göletin olta balıkçılığına açılması için teklif sunacaklarını belirten OBAF Başkanı İsmail Atalay, “Bunu başarabilirsek hem amatör balıkçılık gelişir hem de olta balıkçılığının kayıt altına alınmasının önü açılır” dedi. Türkiye’de olta balıkçılığı konusunda zorunlu kayıt sisteminin bulunmadığını da belirten İsmail Atalay, her yıl düzenli olarak yaklaşık 2 milyon kişinin olta balıkçılığı yaptığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindeki 6 istasyonda yılda yaklaşık 25 milyon balık üretimi yapıldığını belirten İsmail Atalay, “Sucul hayatın korunması ve göletlerin verimli kullanılması için her ilde bir göletin olta balıkçılığına açılmasını öneriyoruz. Olta balıkçılığına açılacak göletlerin denetimini de o ildeki dernekler üstelensin istiyoruz. Bu teklifimizi bakanlığa sunacağız” dedi.

Türkiye’deki sucul yaşamın desteklenmesi açısından göletlerin verimli kullanılmasının son derece önemli olduğunu ve olta balıkçılığının yönetimi ve kayıt altına alınması konusunda sorunlar yaşandığını söyleyen Atalay, “Yurtdışındaki örneklere bakıldığında milyarlarca dolarlık bir olta balıkçılığı ekonomisinin oluştuğu görülüyor. Ne yazık ki ülkemizde olta balıkçılığı ekonomisi de yönetilemiyor. Ülkemizde düzenli olarak olta balıkçılığı yapan iki milyon insan var. Bu ciddi bir potansiyel. Balıklandırma çalışmaları, üretim, sucul hayatın korunması ve göletlerin verimli kullanılması açısından acilen kayıt sistemine geçilmelidir. Öncelikle bir yönetim planına ihtiyaç var. Bu hem ekonomisi hem de kayıt altına alınması ile oluşacak sosyal sinerjisi ile kaynakların korunması açısından da çok önemli. Bu işe bir başlangıç olması amacıyla biz federasyon olarak her ilde bir göletin olta balıkçılığına açılmasını teklif edeceğiz. Her ilde bir gölet gerekli rekreasyon düzenlemesi yapılarak yönetiminin de o illerdeki olta balıkçılığı derneklerine verilsin istiyoruz. Böylelikle hem olta balıkçılığı kayıt altına alınmış olur hem de insanların çocuklarını alıp huzurla doğada zaman geçirecekleri alanlar oluşur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler