YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘ocuğun Kapasitesini Geliştirme Teknikleri’ Semineri

GAZİANTEP (İHA) – Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, bütün...

‘ocuğun Kapasitesini Geliştirme Teknikleri’ Semineri

GAZİANTEP (İHA) – Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, bütün davranışların temel dilinin beyin dili olduğunu belirterek eğitimi beyne yapılan müdahale olarak tanımladı.

Abddulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde Özel Sanko Okulları ve Ya-Pa Çocuk işbirliğiyle, veli ve öğretmenlere yönelik, ‘Çocuğun Kapasitesini Geliştirme Teknikleri (Beyin ve Öğrenme )’ konulu seminere konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, bütün davranışların temel dilinin beyin dili olduğunu, anne, baba ve öğretmenlerin çocukta yaptığı her şeyin beyni değiştirdiğini kaydederek eğitimi, beyne yapılan müdahale olarak tanımladı.

Yeni doğanda 380 gram olan beynin 7 yaşlarında yetişkin beyin ağırlığına yani 1,4 kiloya ulaştığını, ama gelişiminin devam ettiğini belirten Yrd. Doç. Aydın, çocuğun ilk 20 senelik zaman diliminin çok iyi yönetilmesi ve birer senelik gibi uzun vadeli stratejilerle yaklaşmak gerektiğini, 20 yaşından sonra beynin her yıl 1 gram eksildiğini bildirdi. Okul öncesi dönemdeki çocuğun okul dönemindeki çocuğa göre tam 9 kat daha fazla sağ beynini kullandığına işaret eden Yrd. Doç. Dr. Aydın, beynin yaratıcı fonksiyonlarının okul öncesi dönemde daha iyi olduğunu ifade etti.

Beyni girdilerin değil daha çok çıktıların geliştirdiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Aydın, "Beyni müzik dinlemek değil, söz yazmak, beste yapmak, enstrüman çalmak geliştirir. Anlatırken ve yaşanırken yapılan öğrenme en iyi öğrenmedir. Yeni olan şeyler beyni öğrenmeye tahrik eder. Ona yönelir. Beyin zor olan şeylerin üstüne gider. Çünkü tehdit olarak görür. Anlamlı ve haz verici şeyleri sever. Beynin gelişim dönemlerine göre çocukların algısı ve öğrenmesi değişir. Hareket eden çocuk daha kolay öğrenir. Anaokulu çocuklarına motor koordinasyon çalışması yapılması zorunludur. Sadece kağıt kalem çalışması yeterli değildir. Sınıflarda dersi fiziksel aktivitelerle zenginleştirmek öğrenmeyi kolaylaştırır. İlkokul birinci sınıftaki öğrencinin günde 6-7 saat hareket etmeye ihtiyacı vardır" diye konuştu.

‘ocuğun Kapasitesini Geliştirme Teknikleri’ Semineri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler