YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ödemiş İlçe Tarım'dan Bilgilendirme Toplantıları

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı Büyükavulcuk köyünde toplantı düzenledi.Toplantıda Ödemiş Gıda...

Ödemiş İlçe Tarım'dan Bilgilendirme Toplantıları

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı Büyükavulcuk köyünde toplantı düzenledi.

Toplantıda Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, ziraat mühendisleri Hürriyet Demirhan, Nazire Şimşek ve Fatma Ayhan ile Büyükavulcuk Köyü Muhtarı Mehmet Karaçelik ve üreticiler bir araya geldi.

İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, toplantıda yaptığı konuşmada Ödemiş’in hayvan varlığı potansiyeli, süt ürünleri ve mandıracılık açısından önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, hijyenik süt elde etmek için üreticilerin daha hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Patates üretiminde karşılaşılan sorunlar ve alternatif yem bitkisi ekilişleri de ele alınan konular arasında yer aldı.

‘Bordo Bulamacı’ konusundaki bilgilendirmeyi ziraat mühendisi Fatma Ayhan, sebze hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgilendirmeyi ziraat mühendisi Hürriyet Demirhan ile Nazire Şimşek yaptı.

Bordo Bulamacının hazırlanışını üreticilerle paylaşan Fatma Ayhan, “Göztaşı (yüzde 98 bakır sülfat) ve kireç kullanılarak hazırlanan bir karışım olan Bordo Bulamacı, meyve ağaçlarında görülen çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalığa karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır. Özellikle yaprakların 4'te 3'nün ya da tamamının döküldüğü sonbahar ve ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır” dedi.

Örnek olarak yüzde 1’lik bordo bulamacı hazırlanmasını anlatan Ayhan sözlerini, bordo bulamacı hazırlarken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekerek bitirdi.

Daha sonra söz alan ziraat mühendisi Nazire Şimşek, yörede sebzelerde görülen önemli hastalık ve zararlıların teşhisi ile bu hastalık ve zararlılarla kültürel ve kimyasal mücadele tekniklerini anlatarak, kültürel mücadelede ekim nöbetinin önemini vurguladı. Şimşek ayrıca üreticilere, bitkisel üretimde kullanılan bitki koruma ürünlerini reçete ile almaları gerektiğini söyleyerek, bu reçetelerin ancak reçete yazma yetkisine sahip kişiler tarafından yazılabildiğini belirtti.

Toplanın sonunda memnuniyetlerini dile getiren üreticiler eğitim çalışmalarının devam etmesini istediler.

Ödemiş İlçe Tarım'dan Bilgilendirme ToplantılarıÖdemiş İlçe Tarım'dan Bilgilendirme Toplantıları

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler