HABER

Ödüllü yardımsevere yolsuzluk suçlaması

Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Sitesi'nin 20 yıl tüm giderlerini üstlenen ve TBMM'den üstün hizmet madalyası kazanan Kalelioğlu bağışları üzerine geçirmekle suçlandı.

Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Sitesi'nde 20 yılı aşkın süre 'gönüllü annelik' yapan ve 2008'de TBMM'den üstün hizmet madalyası alan iş kadını Müjgan Kalelioğlu hakkında huzurevi ve yetiştirme yurdunda 'yolsuzluk' yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Yaklaşık 15 yıl önce eşinden ayrılan ve kendini hayır işlerine adayan Müjgan Kalelioğlu, topladığı bağışlar ile Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerine yardım etti. Varlıklı bir ailenin kızı olan Kalelioğlu, bir de çocuk sitesi yaptırdı. Kalelioğlu, çalışmaları nedeniyle hem Tekirdağ Valiliği hem de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü tarafından defalarca ödüllendirildi. Müjgan Kalelioğlu, 2006 şubat ayında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü ile 'gönüllü' protokolü imzaladı. Böylece Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Yuvası'ndaki yaşlı, çocuk ve personelin tüm yiyecek giderleri ile çocuk giyim, okul ve kırtasiye giderlerini gönüllü olarak karşılamayı üstlendi. Protokol 2007, 2008 ve 2009 yıllarında uzatıldı.

MADALYA ALDI

Dönemim TBMM Başkanı Köksal Toptan, 15 Şubat 2008'de eşi Saime Toptan ile birlikte geldiği Tekirdağ'da, Zübeyde Hanım Huzurevi ve Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret etti. Toptan çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği Müjgan Kalelioğlu'na Meclis onur beraatını bizzat verdi. Dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, 2008 yılı TBMM Üstün Hizmet madalyası için Müjgan Kalelioğlu'nu aday gösterdi. Hayırsever iş kadını, 10 Temmuz 2008'deki törenle Üstün Hizmet Madalyası'nı Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın elinden aldı. Dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da başarılı çalışmalarından dolayı Müjgan Kalelioğlu'na plaket verdi.

MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Ancak huzurevinde kalan Kalelioğlu hakkında son bir yıl içinde valiliğe şikayet dilekçeleri gelmeye başladı. Dilekçelerde Kalelioğlu'nun yetiştirme yurduna yapılan bağışları zimmetine geçirdiği, huzurevinde kalan yaşlıların maaşlarını kendi hesabına aktardığı ve kimsesi olmayan yaşlılara kağıt imzalatarak malvarlıklarına el koyduğu iddiaları yer aldı. SHÇEK Genel Müdürlüğü 2 başmüfettiş görevlendirerek Tekirdağ'a gönderdi. Gönüllü protokolü tek taraflı feshedilen Müjgan Kalelioğlu, huzurevinden ayrılarak İstanbul'daki oğullarının yanına taşındı. Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi'nde iddiaları araştıran 2 başmüfettiş, huzurevi müdürü Şerafettin Çentikaya'yı açığa aldı. Yurt görevlilerinin ve yurtta kalanların ifadelerine de başvuran müfettişlerin raporlarını 20 gün içerisinde tamamlayarak savcılığa teslim edeceği öğrenildi. Ayrıca Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı açtığı soruşturma ile de dilekçelerde adı geçen kişilerin ifadelerini almaya başladı. Müjgan Kalelioğlu ise, 20 yılı aşkın süredir tüm malvarlığını huzurevi ve yetiştirme yurduna harcadığını savundu. Çok sayıda ödüle layık görüldüğünü ifade eden Kalelioğlu, "Bunca yaptığımızın ödülü bu mu olacaktı? Kimin yazdığı belli olmayan asılsız dilekçeler nedeniyle yolsuzlukla suçlanıyorum. Gerçekler yakın zamanda ortaya çıkacaktır" dedi.

ÖDÜLÜ BU MU OLACAKTI?

Kimin yazdığı belli olmayan bir dilekçe ile haksız yere suçlandığını iddia eden Kalelioğlu, "Bunca yaptıklarımın ödülü bu mu olacaktı? Gerçekler yakında ortaya çıkar" dedi. Kalelioğlu'na Meclis ödülünü eski TBMM Başkanı Köksal Toptan vermişti.(Sabah)

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler